RSS

Malin Persson Giolito: Dubbla slag

23 Feb

   Den här boken har precis kommit ut i pocket och jag har väntat och längtat efter att få läsa den! Men nu, när den är läst och ihopslagen, så känner jag mig mest besviken, tyvärr.

Handlingen i korthet: Hanna är en lovande jurist som får drömjobbet på advokatfirman Lemmel & Davidsson. Hon är det nya stjärnskottet och spås en lysande framtid. Men så kommer man och barn emellan och när berättelsen börjat är Hanna höggravid och inte längre efterfrågade på jobbet. Att vara den som alltid går ”tidigt” (aldrig före fem) för att hämta barn är inte populärt på byrån. Klienterna och kollegerna förväntar sig full lojalitet och det innebär att jobbet är prio 1, alltid. Hanna älskar sitt jobb, men hon vill också ta hand om hemmet och barnen. Hon är den typiske projektledaren i hemmet som vill ha full koll på allt och förväntar sig mycket lite av sin självupptagne make, men när han beter sig precis så mansgrisigt som man kan förvänta sig med den ständiga markservicen, så inser Hanna plötsligt hur orättvist upplägget är. Till slut får hon sparken från firman, men eftersom de vet att de inte kan avskeda en gravid kvinna hur som helst så låter de henne avsluta arbetet i lugn och ro, ta den tid på sig som hon behöver, men ut ska hon!

Visst upprörs man över det här och visst är det otroligt att inte ens 2009 fungerar barn och karriär, trots barnomsorg och vab-bidrag. Men det gnälls lite väl mycket och görs desto mindre åt det. Hanna är trots allt priviligerad som kan välja. För valt har hon gjort, även om hon inte inser det själv, och därmed har hon också valt bort annat, något som hennes barndomskompis Malin också påpekar nyktert. Och förutom gnällandet så har boken ingen egentlig ”plot”. Inte ens det stora avslöjandet bakom en kollegas självmord i boken, blir egentligen något mer än en passus. Jag hade så gärna velat tycka om den här boken. Jag har läst lite då och då i författarens blogg och hon skriver ju bra och verkar väldigt sympatisk, men tyvärr. Det här är inte min kopp te. Inte alls.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 23 februari, 2009 i Böcker

 

Etiketter: , , , ,

Ett svar till “Malin Persson Giolito: Dubbla slag

  1. emm

    23 februari, 2009 at 14:58

    Blev också besviken på..!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s