RSS

Veronica von Schenk: Änglalik

29 Maj

Änglalik är Veronica von Schenks debut och första boken i en tänkt serie om profileraren Althea Molin. Althea är just hemkommen från USA. I Stockholm ska hon försöka bearbeta ett våldsamt överfall som hon utsattes för i sitt tidgare arbete. Ända sedan barnsben har Althea lidit av tvångstankar. Nu har hon sjukdomen i schakt men är ständigt oroliga för återfall. Och att arbeta igen känns oöverstigligt.

Knappt har Althea hunnit installera sig i den nyinköpta lägenheten förrän barndomsvännen Rickard, som numera arbetar som kriminalkommisarie, hör av sig. Rickard och hans team arbetar med en trolig seriemördare som mördar unga kvinnor efter att ha raggat upp dem på någon av nattklubbarna kring Stureplan. Efter att de dött sminkar han dem och gör dem fina innan han stoppar ner liket i en resväska. Resväskan dumpar han sedan, väl synlig, i någon närbelägen park. Eftersom polisen famlar i blindo ber Rickard Althea om hjälp i jakten på mördarens identitet. Han vill att hon kartlägger mördarens profil. Först tvekar Althea, men efter lite funderande tackar hon ja. Snabbt läcker det ut till massmedia att polisen använder sig av en professionell profilerare och när även mördaren får vetskap om Althea börjar han fotografera henne i smyg…

Den här boken överraskade mig positivt. Först hade jag lite svårt att acceptera själva handlingen: En seriemördare i Stockholm! En profilerare från USA! Men det här är god underhållning för stunden, inget snack om saken. Veronika von Schenk skriver väldigt bra (hon har ju arbetat som chefredaktör också) och jag gillar Althea. Hon är en cool tjej som inte kan laga mat, har en hönsig koreansk mamma, lider av tvångstankar, varken snygg eller ful, så hennes yrke till trots känns hon som ganska vanlig tjej. Boken är ganska kort, 247 sidor i pocketversionen, och det gör att det är ett rappt tempo genom hela boken. Ibland går det kanske lite väl snabbt. Den känns aldrig riktigt otäck och det är lite synd. Jag hade gärna blivit mer skrämd! Trots detta så läser jag gärna mer om Althea. Nästa bok heter Kretsen och kommer i juni. Håll utkik!

PS. Läs mer om Althea och författaren på www.altheasprofil.se

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 29 maj, 2009 i Böcker, Spänning

 

Etiketter: , , ,

Ett svar till “Veronica von Schenk: Änglalik

  1. karin

    30 maj, 2009 at 14:58

    Åh den där har jag kollat på men inte läst!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s