RSS

Inget för lättskrämda

20 Sep

En_natt_på_Daemon_hall_press

Wade Reilly är en av fem finalister i den kände skräckförfattaren Ian Tremblins skrivartävling för unga. I ett brev från för författaren själv kallas de till Deamon Hall där de ska tillbringa en natt tillsammans. De får tydliga instruktioner om att komma i oömma kläder. Det som inte ryms i fickan får de lämna hemma, inte heller är mobiltelefoner tillåtna. I brevet frånsäger Ian Tremblin sig allt ansvar för det som sker och kräver därför att målsman ger sin skriftliga tillåtelse. Den slutgiltiga vinnaren kommer att få sin novell publicerad.

Väl på plats känner de alla fem att det är något spöklikt över den gamla herrgården. När Ian Tremblin dyker upp låser han upp den gamla grinden in till det gigantiska Deamon Hall. Väl inne berättar Ian Tremblin en spökhistoria om huset på Slaktarkullen, som sägs vara sann. I den sägs huset ha stängt in sina besökare, för att aldrig mer släppa ut den. Huset har vissa likheter med Deamon Hall.

Därefter får deltagarna läsa upp sina tävlingsbidrag för varandra och efter varje berättelse släcker Ian Tremblin ett av de tända ljusen i kandelabern. I takt att det blir mörkare och mörkare runt dem börjar hemska saker att hända…

Andrew Nance har med sin debutbok En natt på Deamon Hall  uppmärksammats som en ny Stephen King för unga och visst lever han upp till den beskrivningen! Berättelserna i boken är riktigt otäcka och det som ungdomarna råkar ut för på Deamon Hall ger kalla kårar längs ryggraden. Jag har ju lite svårt för berättelser i berättelsen annars, men här blir det riktigt bra. Vilken dröm det vore att läsa den här på ett läger eller liknande (mina egna barn är nog fortfarande lite för små)!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 20 september, 2009 i Böcker, Spänning, Ungdomar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s