RSS

Stewart & Riddell: Corby Flood

26 Nov

Corby_9185071715_96_3Tack vare Bibliophilia så fick jag ett recensionsex av Corby Flood av Paul Stewart (text) & Chris Riddell (bild), som är andra delen i en serie de kallar Fjärran äventyr. Och det här är verkligen äventyr!

När boken börjar befinner sig Corby Flood ombord på ett kryssningsfartyg tillsammans med sin deprimerade pappa, frånvarande mamma, kärlekskranka storasyster och fyra livliga bröder. De är på väg till en skola som Corby ska börja på, mot sin vilja, ska tilläggas. Ombord på fartyget finns, förutom besättningen, även sex skumma clowner (som inte alls är särskilt roliga), den mystiska mannen i hytt 21 samt ett äldre par som ingen begriper vad de säger. Varje kapitel inleds med en kursiverad ”röst” som verkar vara tillfångatagen. Men vem eller vad det är får avslöjas inte förrän alldeles i slutet.

Det här är fantasifullt, samtidigt som allt inte är för fantastiskt! Och det är härliga karaktärer och mycket humor. Att det är del 2 gör inte det minsta. Fjärran äventyr är så vitt jag förstår en serie med fristående böcker. Lite påminner det om gamla äventyrsböcker från förr, vilket inte alls gör den sämre på något vis. Helt lätt är den dock inte. Förlaget (Argasso) skriver att den är från 8 år. I så fall måste åttaåringen vara en god läsare för det är inte särskilt lättläst. Men till lämplig person är det en perfekt julklapp! Jag ska ge den vidare till min dotter M, 11 år.

Tack igen, Bibliophilia för att du var så snäll och skickade boken till mig! Jag blev jätteglad och tacksam! 🙂

 
1 kommentar

Publicerat av på 26 november, 2009 i Barn, Böcker

 

Ett svar till “Stewart & Riddell: Corby Flood

  1. Bibliophilia

    1 december, 2009 at 09:23

    Glad att du gillade den! 😀

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s