RSS

Mina vårsköna boksvar!

12 Apr

Jag är med i En bok dagens finfina vårbyte och ser fram emot att få packa ett paket till min hemliga bokvän och att få ett själv så klart! För att min hemliga bokvän ska få det lite lättare så har En bok om dagen gjort ett frågeformulär som alla deltagare ska fylla i. Här är mina svar:

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser?
Jag läser nog mest romaner och deckare.

* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?)
Jag har en del författare som jag följer och läser allt av, framförallt när det gäller deckare som Ian Rankin, Elizabeth George och Dennis Lehane.

* Läser du på andra språk än svenska? Vilka?
Gärna på engelska!

*Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall?
Jag lyssnar i bilen, till och från jobbet. Tyvärr funkar inte mp3 så det får bli vanliga cd-skivor.

* Samlar du på böcker av någon särskild författare?
De jag läser allt av tenderar jag att ha köpt allt av också… Men samlar på nån särskild gör jag inte.

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var?
Nej, men om man vill vara säker på att jag inte har läst den ska man välja en nyare pocket eftersom då kan man kolla här på bloggen om jag läst den. Här finns alla böcker som jag läst sen augusti-08 så det är bara att kolla igenom! 😉

* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!)
Det är så olika! Ibland vill jag ha något lättsmält som man läser utan att behöva tänka så mycket, ibland vill jag ha något mer krävande som får mig att fundera.. Ibland vill jag ha en riktigt klurig deckargåta eller varför inte en riktigt läskig bok? Eller en fackbok som jag lär mig någonting av. Eller kanske en biografi?

* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken?
Fantasy och Science Fiction har jag vanligtvis lite svårt för. När det gäller författare är jag inte så lockad av Camilla Läckberg eller Liza Marklund.

* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken?Jag är lite dålig på att läsa noveller, som jag egentligen tycker är rätt kul, särskilt när det gäller (för mig) nya författare. Lyrik läser jag också väldigt sällan, mest av bekvämlighet eftersom jag alltid har en massa skönlitteratur som ”väntar”. Annars är det kul att läsa böcker som utspelar sig i andra miljöer än västerländska. Det gör jag också alltför sällan.

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få?
Fyll på med sådant som du gärna vill föra fram och som kan underlätta för din hemliga bokvän! Hemliga bokvänner och andra får ställa hur mycket följdfrågor som helst! 
Nej, inga särskilda titlar. Jag vill gärna bli överraskad och tycker det är spännande att se vad någon annan väljer åt mig. Jag har varit med på två byten tidigare och det har bara varit positiva erfarenheter. Ser verkligen fram emot det här!

 
3 kommentarer

Publicerat av på 12 april, 2010 i Kuriosa

 

3 svar till “Mina vårsköna boksvar!

 1. Bokomaten

  12 april, 2010 at 22:48

  NU kom jag in på din sida, försökt flera gånger tidigare idag men haft väldiga problem. Kul att läsa dina svar också. Håller med om det där med noveller. Gillar det egentligen, men blir sällan av.

   
 2. Hemlig vårvän

  14 april, 2010 at 08:38

  Mhm… nu börjar det sättas idéer och tankar i huvudet på mig om vad jag ska hitta på till dig, lite småsvårt för vi har ganska olika boksmak… Jag har lite frågor till dig och sedan hoppas jag du svarar på En bok om dagens andra frågor så jag vet vad jag ska fylla påsen med mer än böcker 🙂

  Lite frågor från mig:

  Hur gammal är du? (vet att man inte ska fråga en kvinna om hennes ålder men på ett ungefär kanske?)
  Vad jobbar du med?
  Har du barn?
  Läser du gamla klassiker något? (Har hittat två i din blogg men du kan ju ha läst tidigare)
  Vad anser du om att få begagnade böcker?

  Tack för mig!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s