RSS

Sommaren jag blev vacker

10 Jun

När man läser en knappt 600-sidig bok är det opraktiskt att ligga i sängen, så därför blev Sommaren jag blev vacker av Jenny Han ett slags parallelläsning. Jag håller på med Håkan Nessers senaste bok om Barbarotti, De ensamma. Mycket bra, efter halva boken, men ack så tung att hantera!

 Sommaren jag blev vacker handlar om sextonåriga Belly, eller Isabel som hon egentligen heter. När boken börjar sitter hon i bilen med sin mamma och storebror, på väg till sommarhuset vid havet. Så länge hon kan minnas har hon tillbringat sina sommarlov där tillsammans med familjen och Susannah, mammans väninna, och hennes båda söner. Sönerna, Jeremiah och Conrad är jämngamla med Belly och hennes storebror. Allt är sig likt när de far fram genom det lilla kustsamhället och Belly njuter av alla förväntningar som ligger i luften. Äntligen sommarlov! Dessutom är det alltid lite pirrigt att träffa Jermiah och Conrad igen. De träffas bara på somrarna och nu har det nästan gått ett helt år… Men den här sommaren ska komma att bli annorlunda än de tidigare. Redan när hon hejar på killarna märker hon att de tittar på henne på ett helt annat sätt, som om de upptäckte henne för första gången. Jermeiah, som alltid tagit hand om henne och Conrad, som är outgrundlig och reserverad. Även Susannah kommenterar hennes förändring. Det dröjer inte länge förrän de tre drabbas av heta känslor och romantik.

Det här är trivsam underhållning. Jag läser sällan rena kärleksromaner för vuxna, men kärlek i ungdomsböcker är något helt annat, tycker jag. Det gör inget om det blir lite töntigt och pinigt, för det är ju så det var! Det är härligt att läsa om ung kärlek, blickar som uttrycker mer än tusen ord och pirr-i-magen-förväntningar-som-ligger-i-luften! Boken består av tillbakablickar som ger en bild av hur Bellys relation till killarna sett ut tidigare och hur det i sin tur lett fram till triangeldramat som utvecklar sig. Slutet är märkligt, om man inte vet att det här är första delen i en planerad trilogi. Del 2 flaggas det för på sista sidan. Den är tänkt att komma ut under 2011 och jag kommer defintivt att vilja läsa mer om Bellys kärleksgrubblerier!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 juni, 2010 i Böcker, Kärlek, Ungdomar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s