RSS

Ack, denna kärlek!

20 Aug

Johan har varit kär i sin bästa kompis Ester i fyra långa år. Han har varit den perfekta kompisen och lyssnat på hennes kärleksbekymmer och olika förälskelser i diverse killar, men nu orkar han snart inte längre hålla tyst om sina känslor. Hjärtat känns som om det ska sprängas! Han vill nåt mer med Ester.

Ester är helt ovetande om Johans inre kaos. Kanske skulle hon ha kunnat tolka signalerna han (omedvetet) sänder ut om hon inte vore så förbaskat självcentrerad. Men å andra sidan, det är ju sån man är när man är tonåring. Ester är i stället upptagen med att spana på Adam, som spelar i ett hårdrocksband. Det gäller ju att springa på honom så ofta som möjligt i korrridorerna. Helst komma samtidigt med honom till cykelstället. Men utan att det blir för uppenbart… förstås! När Adam äntligen upptäcker Ester svävar hon på små rosa moln – livet är underbart! Och då kan man ta att ens bästis plötsligt har förvandlats till värsta tjurisen.

Boken utspelar sig i Växjö. Johan och Ester går på Katedralsskolan. Det är välkända platser för mig och ger defintivt en extra touch till min läsupplevelse. Lisa Bjärbo är oerhört skicklig på att skriva dialoger, utan att det känns konstlat. Hon har definitivt förmågan att uttrycka sig verbalt. Jag gillar att det är småmysigt i hela boken. Här finns inga verkliga hot. Inte ens Johans pappas vänsterprasslande känns särskilt jobbigt. Man vet ju att det kommer att ordna sig, det också. Och det är en liten invändning med boken. Jag tycker själva storyn känns lite väl banal. Och Ester och Johan, jag menar, hur vanligt är det att en tjej och en kille är sådana bästisar ända upp i gymnasiet? Dessutom har jag lite svårt att hålla isär Johan och Ester. Tycker deras röster låter likadant. Kanske för att de har varit så goda vänner så länge, att de helt enkelt vuxit ihop. Men jag skulle ändå önska att de inte lät likadant.

Summa summarum, det är en läsvärd ungdomsbok, helt klart men riktigt lika bra som Johanna Lindbäck (som hon jämförs med på omslaget) är inte Lisa Bjärbo än. Men hon kanske kan bli?

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 20 augusti, 2010 i Böcker, Ungdomar

 

Ett svar till “Ack, denna kärlek!

  1. Bokomaten

    26 augusti, 2010 at 21:53

    Vet du, precis så där tyckte jag också. Bra, riktigt bra till och med, men kanske inte Johanna Lindbäck, liksom. men def potential för att bli.:)

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s