RSS

Johanna Thydell: Ursäkta att man vill bli lite älskad

13 Sep

Underbart begåvade Johanna Thydell har äntligen kommit ut med en ny bok! Ursäkta att man vill bli lite älskad  heter den och det är en väldigt lyckad titel.

Boken handlar om alldeles vanliga Nora Jonasson som går i tvåan på gymnasiet. Hon har inga egentliga problem och världens bästa kompis: Lisa Lövely Lind som hon antagligen hade hatat om hon inte hade älskat, just för att hon är så jäkla perfekt.

”Ingen har allt men det känns så.”          Noriskt ordspråk

Den handlar om kärleken med stort K, om önskan att bli bekräftad av andra killar – till och med ens bästis pojkvän! – bara för att känna att du duger, men obs! inte av nörden som du sitter brevid på tyskan. Det är snarare en mindre katastrof om han visar sig tycka om dig!

Den handlar om känslor, hur äkta kärlek känns och hur kan man veta det när man aldrig har haft en pojkvän i hela sitt liv? Och hur gör man slut, kan man verkligen bara ångra sig, helt plötsligt?

Den handlar om vad du gör när du plötsligt inte längre är bästis med Lisa Lövely Lind och du inte får något svar, hur många mess du än skickar. Inte heller hjälper det att bjuda på kanelbullar eller skriva ett tårdrypande brev, trots att du egentligen inte har gjort nåt fel.

”Det är inte ens fel att annan överreagerar”.          Noriskt ordspråk

Den är helt enkelt underbar! En träffsäker skildring om att vara ung, ömsint om vänskap och kärlek och alla himla icke-problem som tenderar att kännas så gigantiska i den åldern! Varför, varför fick jag inte tag i såna här böcker när jag växte upp! (alternativt: Varför, varför var jag så himla snabb på att välja vuxenböcker, typ Victoria Holt och Sidney Sheldon?) Tack, Johanna Thydell, för att du skriver så fruktansvärt bra!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 september, 2010 i Böcker, Kärlek, Ungdomar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s