RSS

I feel good!

27 Mar

Självklara ingredienser i en romantisk komedi är jakten på den Rätte (eller mer sällsynt, Rätta). Lägg därtill en snyftarhistoria om hundar som hittats bundna och övergivna så blir det riktigt lyckat. Jag gillade Lucy Dillons Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Den höll sentimentaliteten på lagom nivå och undvek alltför många språkliga floskler. Uppläsare var Katarina Ewerlöf – den bästa av de bästa!

Rachel Fielding har allt: en snygg älskare, en lägenhet med bästa läge i London och ett välbetalt jobb på en pr-firma. När förhållandet med sin gifte chef tar slut, rasar allt. Hon får sluta på jobbet och lämna sin lägenhet, som hon var skriven på företaget. 39 år gammal står hon rätt vilsen i livet då det visar sig att hennes moster Dot har testamenterat sitt livsverk till henne. Ute på den engelska landsbygde drev hon ett hem för övergivna hundar. Övertygad om att hon ska låta göra en snabb värderingen på fastigheterna och sedan sälja allt, beger sig Rachel dit. Rachel, som aldrig någonsin sett sig själv som hundmänniska, upptäcker ganska snart att hundarnas öden berör henne djupt. Hon finner sig tillrätta bland sina fyrbenta vänner och finner en ny vän i Meghan, som är anställd på hundstallet. Att det dessutom finns en attraktiv veterinär i närheten gör förstås sitt till också.

Nat och Jonny gör allt för att få barn. Hon schemalägger deras sexliv efter ägglossningen, han avstår från både kaffe och alkohol för att förbättra kvaliteten på spermierna. När Nat sägs upp från sitt arbete och får behålla sin lön i ett halvår, ser hon det som en chans att koncentrera sig ännu mer på att bli gravid. Trots de bästa förutsättningar misslyckas de, månad efter månad. När de följer med deras gode vän till hundstallet, blir de blixtförälskade i basetthunden Bertie och bestämmer sig för att bli hans fosterföräldrar tills någon annan hör av sig och vill ta hand om honom. Efter ett års försök inser Nat att de står vid ett vägskäl. Antingen får de glömma tanken på barn eller så måste de göra en utredning. Svaret de får hos doktorn blir en chock för de båda.

Zoe är en ensamstående mamma till två pojkar på fem och sju. Hon arbetar som hårfrisörska och sliter för att få tillvaron att gå ihop. Hennes före detta, och pojkarnas pappa, har efter ett år som skild redan skaffat ett nytt, seriöst förhållande. När han efter en helg med sönerna har med sig en labradorvalp som han köpt till pojkarnas stora glädje, får Zoe ytterligare ett liv att ta hand om. Och valpen kräver mycket passning, hela dagarna. Det blir till slut en omöjlig situation att kombinera med heltidsarbete och Zoe kontaktar hundstallet för att lämna bort hunden.

De tre kvinnornas liv flätas in i varandra och Ensamma hjärtan och hemlösa hundar blir precis det den utlovade – en riktigt varm och mysig berättelse.

Författare: Lucy Dillon
Titel: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Förlag: Bonnier audio
Uppläsare: Katarina Ewerlöf

 
4 kommentarer

Publicerat av på 27 mars, 2011 i Kärlek, Ljudbok

 

4 svar till “I feel good!

 1. Hanneles bokparadis

  27 mars, 2011 at 11:45

  skönt med sånt ibland, bara slappa

   
 2. Bokbrus

  27 mars, 2011 at 20:24

  En mycket charmig bok som ger god underhållning för stunden. En bok som gjorde mig glad när jag lyssnade på den.

   
 3. Bokomaten

  28 mars, 2011 at 08:19

  Åh, men vad trevligt. Jag harockså sug efter något.. TREVLIGT. Orkar intem mycket mer mörker och ond bråd död just nu.. behöver mys, ljus och lite feel good som du säger.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s