RSS

Jag gillade boken med den långa titeln

11 Jun

 Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag heter den, men ååh så svårt jag har att få det rätt när jag pratar om den med andra! Hur som helst, Sara Olssons debut imponerar!

Sjuttonåriga Olivia har blivit dumpad av den några år äldre pojkvännen John. Det har varit ett par i flera år, men nu känner han ingenting för henne längre. Hur kan kärleken plötsligt bara ta slut? Olivia fattar det inte och känner sig halv utan John. De som hade Det Perfekta Förhållandet. Det tycker ju alla. Hela Olivias identitet verkar ha försvunnit med John och hon är verkligen lost.

Men så börjar hon bejaka sig själv lite mer och ta reda på vem hon egentligen är och vad hon vill. Det sistnämnda vet hon ju inte alltid själv, men då får man prova sig fram. Olivia strular runt med några killar, försöker vinna tillbaka John, bråkar med sin bästis… Men livet blir ändå ganska bra till slut och Olivia har blivit lite klokare, lite mer vuxen.

Jag älskar hur Sara Olsson säger saker implicit, utan att skriva varken läsare eller huvudperson på näsan. Man förstår att John inte var så perfekt för Olivia. Att han tvärtom var ganska kvävande. Som det där han säger när Olivia vill ge honom oralsex: Sån’ t gör inte flickvänner. Man förstår också att Olivia egentligen aldrig njutit av sexet med John. Det är när hon vågar experimentera som hon faktiskt blir riktigt k*t för första gången. Från att ha varit lite mesig blir Olivia en tjej med riktig Girlpower! Och så är Sara Olsson superduper med dialogerna – de känns så klockrena, så naturliga. Till sist, så skönt att läsa en bok och efteråt vara ganska tacksam över att man själv har klarat av allt det där för länge sen!

Författare: Sara Olsson
Titel: Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Förlag: Gilla böcker

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 11 juni, 2011 i Böcker, Kärlek, Ungdomar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s