RSS

Svagast hittills

22 Jun

Simon Beckett är en deckarfavvis. Jag har läst alla hans böcker på svenska. Nu har en fjärde kommit ut, Från andra sidan graven och den ger en del svar på frågor om huvudpersonen David Hunters förflutna som jag undrat lite över…

Boken börjar åtta år tidigare när rättsantropologen David Hunter förlorade fru och dotter i en tragisk bilolycka. Kvinnomördaren Monks är äntligen fast och han ska vallas på heden där ett par av hans offer hittats mördare för att visa var han begravt de övriga. Ansvarig utredare är Terry Connor, som David Hunter har umgåtts med en del tidigare. Connor är en dryg besserwisser och David Hunter har aldrig känt sig riktigt bekväm i hans sällskap. Tyvärr återfinns inga fler offer och Monks spärras in igen.

Åtta år senare ringer det på dörren. Utanför står Terry Connor och meddelar att Monks har rymt från fängelset. Han vill varna Hunter för Monk som tros vara ute efter hämnd på alla som ingick i utredningsgruppen för åtta år sen. Inte helt övertygad låter sig David Hunter än en gång engageras i fallet Monks och i sin iver att skydda en kär bekantskap från förr, blir han mer utsatt än någonsin tidigare.

När en favoritförfattare släpper en ny bok, känns det som att återse en kär gammal vän. Särskilt gäller det deckarförfattare eftersom de ofta återkommer till samma persongalleri i sina böcker. Av den anledningen hade jag verkligen sett fram emot Simon Becketts nya roman. Tyvärr blev jag lite besviken och det beror på två saker:
1. Jag har uppskattat alla läskiga detaljer och information om likens förruttnelse. Författaren tycks verkligen ha researchat väl om det här ämnet och jag fascineras av vetenskapligheten kring detta. I På andra sidan graven finns nästan inget av detta.
2. Värst av allt, det blir aldrig riktigt spännande! Och det är förstås inte alls särskilt bra för en deckare…

Trots detta, eller kanske ännu mer på grund av detta, längtar jag redan till nästa bok i serien!

Bloggen Deckare tyckte som jag, Benitas bokblogg tycker den är alldeles lagom läskig.

Författare: Simon Beckett
Titel: På andra sidan graven
Förlag: Minotaur

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 22 juni, 2011 i Böcker, Deckare

 

2 svar till “Svagast hittills

 1. Bokomaten

  22 juni, 2011 at 14:07

  Det är ju det enda egentliga problemet med deckarserier, det är alltidn ågon del som fallerar och inte blir lika bra. Man kan inte vara på topp alltid, men vill man hänga med helt så får man ju ta sig igenom de där mindre lustiga också. Tråkigt på den här dock.

   
 2. Hanneles bokparadis

  23 juni, 2011 at 07:30

  tänk att jag inte läst, än

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s