RSS

London tur och retur

25 Aug

Javisst! Resan till London med döttrarna M & C blev precis så härlig som jag hade hoppats! De börjar bli stora nu och vi gillar samma saker. De hade t ex inga problem att gå med mamma på Waterstone vid Piccadilly – Europas STÖRSTA bokhandel! OMG! Tack, tack till a-lo för att du berättade om den! Vi gick där i en dryg timme och jag handlade förstås lite*. Det var skitkul att gå runt och kolla skyltningarna – de är makalöst bra på exponering!

Jag gillar också att de gör mycket reklam för sin personal och deras kunnande. Tänk så underbart att kunna prata böcker med kompetent personal! Jag tjuvlyssnade lite när en personal stod och tipsade en ung man om en thriller. Och jag blev så nyfiken så vips! hade den åkt ner i min shoppingkorg.

Å andra sidan så har de egna önskemål nu när de är så stora. Som t ex M som gillar att rita och måla och därför gärna ville besöka The National Gallery för att se på konst. Det var jätteintressant, särskilt att se de berömda målningarna av van Gogh och Monet. Men efter en och en halvtimme tyckte jag och C att det räckte och försökte först övertala M att det räckte. När inte det hjälpte så försökte vi lura henne att hon redan hade varit i det och det rummet – lönlöst, hon hade stenkoll. Till sist gav vi upp och strosade med…

Det blev förstås en hel klädshopping, bl. a. på Primark som Marie tipsade om. Vårt hotell låg ju precis vid Marble Arch och Oxford Street. Och så besökte vi Madame Tussauds och åkte London Eye. Och som ni ser på kortet här brevid så hann jag med lite Afternoon Tea med Audrey också.

Jag hann också med lite löpning (snart Tjejmilen), bad i hotellets pool och förstås god mat. Liiite läsning också, precis innan vi sängdags. Jag läste klart Anatomy of Murder (mer om den senare).

Tack igen för alla tips! Jag önskar att vi hade hunnit med mer men sparar dem mentalt till ett annat tillfälle. 🙂

*Mitt Waterstone-köp

 
8 kommentarer

Publicerat av på 25 augusti, 2011 i Böcker, Resor

 

8 svar till “London tur och retur

 1. a-lo (the book pond)

  25 augusti, 2011 at 20:13

  Gud så härligt! Jag vill höra mer på lördag!

   
 2. Bokomaten

  26 augusti, 2011 at 14:14

  Åh, jag döör. London är en av mina absoluta favoritstäder! Har alltid konstant längt. Tycker bokköpen ser väldigt spännande ut och att du gott kan visa dem lite närmare också snart! Åh, jag har allt saknat er bloggare lite under semestern.=)

   
  • Fru E

   26 augusti, 2011 at 21:52

   Ja, har börjat precis med en av dem, men nu dimper en massa höstböcker ner också… Ja, London är fint men N.Y är bättre! 😉

    
 3. Vicky

  27 augusti, 2011 at 10:17

  Vad härligt det låter. Längtan till London är STOR!

   
 4. Hanneles bokparadis

  28 augusti, 2011 at 06:32

  kul! jag vill också åka till London…

   
 5. Ylva

  28 augusti, 2011 at 20:28

  Mm, London! Det var länge sedan jag var där, men jag åker till Southend några mil därifrån varje år och hälsar på makens mormor.

  Adda gärna mig på FB, jag heter Yfronten Blogg där.

   
 6. Marita

  28 augusti, 2011 at 22:00

  Åh, vad mysigt ni måste ha haft!
  Vi ses i morgon!

   
  • Fru E

   30 augusti, 2011 at 20:56

   @Marita: 🙂 Där är du ju! Hoppas du har haft en trevlig kväll och får en lugn och skön ledig dag imorgon!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s