RSS

Uppläsarna räddar upplevelsen

06 Sep

Spinnsidan  är Marianne Cedervalls tredje roman om radarparet Miriam och Hervor. Redan efter den förra boken var jag ju rätt mätt på deras affirmationer och hokus-pokus, ändå var det något som lockade med Spinnsidan. Kanske var det just det faktumet att det var en ljudbok? För som sådan lyfter uppläsarna, Susanne Alfvengren (Miriam) och Gun Olofsson (Hervor), den här berättelsen till oanade höjder. Jag är helt hundra på att jag inte hade orkat läsa ut den i textform, men att lyssna till deras härliga dialekter och perfekta – mark my words! – intonationer förgyller mången bilresa för mig. En megastor eloge till de båda!

För historien är om möjligt ännu tunnare den här gången då Miriam och Hervor kommit hem från sin USA-resa och får nya grannar i Kajpe Kviar. Dessutom, grannen som friade till Miriam med fick ett spett i huvudet och tappade minnet kort därefter, verkar må bättre. Miriam oroar sig över om han ska komma ihåg vad hon bekände för honom om sina affirmationer innan han tappade minnet. Inte blir livet lättare av att polisen från den utredningen ställer sina hästar hos honom och börjar dyka upp lite varstans där Miriam och Hervor befinner sig.

Det är varken särskilt spännande eller oförutsägbart. Jag bjuds inte på några överraskningar och drunknar nästan i allt new age-flum. Ändå blir det en fin läsupplevelse för öronen, tack vare uppläsarna. Vilket lyckokast förlaget har gjort där!

Författare: Marianne Cedervall
Titel: Spinnsidan
Uppläsare: Susanne Alfvengren & Gun Olofsson
Förlag: StorySide

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 6 september, 2011 i Ljudbok

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s