RSS

Jul i Hundfjället och en massa bra läsning

01 Jan

God fortsättning och Gott Nytt År alla kära bloggvänner!

Här har varit full inaktivitet på bloggen under jul och mellandagar, men nu ska jag försöka komma i kapp! Jag har många lästa böcker att skriva om, en tillbakablick över bokåret som gått och inte minst en massa läsning på andras bloggar som väntar. Men först lite om min underbara, vita jul i Sälen och alla fina böcker som packades ner och fick sällskap av nya vänner på hemresan (ja, jag hade tydligen varit väldigt snäll under året)!

Den 22:a packade vi bilen p r o p p f u l l med kläder, mat, julklappar och skidutrustning. Det var knappt att bagageluckan gick att smälla igen. Lägg därtill en takbox med skidutrustning och pulka… Vi brukar försöka fira jul i fjällen och de första åren sa vi att vi skulle ha lite mindre julklappar eftersom resan är en liten julklapp i sig, men det har varit svårt att hålla… Vi åkte hemifrån tidigt på morgonen för att hinna fram till Sälen så fort som möjligt. Jag satt i passagerarsätet med två hundar mellan benen och en kudde i knät. Trångt och härligt! 🙂

 Givetvis hade jag packat  ner lite läsning också:

 

 Jo Nesbø – Gengångare
Ingrid Rudefors – Samtidigt på ett tak i Chinatown
Majgull Axelsson – Moderspassion
Philip Roth – The Humbling

(Jag hann faktiskt läsa allihop!)

Väl framme i Hundfjället, Sälen upptäckte vi att vår stuga hade fyra (!) sovrum och plats för 11 personer så vi kunde sträcka ut oss ordentligt efter resan. 😉

På dagarna hängde man och barn i skidbackarna medan jag gick långpromenader med hundarna, läste, stickade och var alltid-redo-marksupport. Vi hade snö och flera dagar med sol. Jag hade gärna haft liiiite kallare, men det var ju samtidigt skönt att slippa frysa.

Den där Dagmar märkte vi inte mycket av eftersom den drog in under natten, men på hemvägen såg vi en hel del rotvältor längs vägen, särskilt i Värmland.

På julafton åktes det skidor fram till lunch och sen bytte vi om och tittade på Kalle. Barnen tycker fortfarande att det är riktigt roligt och kan inte allt utantill än. Efter Kalle så tog vi itu med julklappsberget! Eftersom vi delar ut paketen ett och ett och väntar tills det är öppnat innan vi läser på nästa, så tog det ett bra tag. Faktiskt ända fram till att det var dags att bege sig till det bokade julbordet.

Mina julklappar var helt enkelt bäst! Tycker jag. Framförallt fick jag alla böcker jag hade önskat mig plus att dottern C hade köpt en bok som hon hade valt ut (Tillsammans är man mindre ensam, som jag tyvärr redan hade läst – så på ett sätt var det ju ett jättebra val. Men jag bytte igår till Emily Giffin som jag inte läst något av tidigare. Jag kände att det var dags för lite chic-lit i mitt liv nu.). Här är de:

Ulf Lindström – En god man
Imogen Robertson – Islands of  Bones
Jonathan Franzen – Frihet
Elizabeth Hand – Generation loss
Emily Gaffin – Den man älskar
 

Summa summarum: En fantastiskt mysig jul!

 
4 kommentarer

Publicerat av på 1 januari, 2012 i Böcker, Kuriosa, Resor

 

4 svar till “Jul i Hundfjället och en massa bra läsning

 1. Evalinn

  1 januari, 2012 at 16:13

  Åh, Frihet vill jag också läsa!

  Moderspassion läste jag under julen. Vad tyckte du?

   
  • Fru E

   1 januari, 2012 at 16:21

   @Evalinn: Nja, jag tyckte sådär om Moderspassion faktiskt. Jag hade hört författaren berätta om boken och hon berättade historien bättre än hon skrev den, tyckte jag.

    
 2. a-lo (the book pond)

  1 januari, 2012 at 21:43

  Vit jul! Hur fantastiskt känns inte det för någon som numera bor i ett regntungt Malmö. Ja, det verkar som om ni hade en toppenvecka.

  Känner igen packningslogistiken för övrigt 😉

   
  • Fru E

   1 januari, 2012 at 22:47

   @a-lo: Jag vet… för att inte tala om Växjö… *skratt* Packningslogiken, ja. Och jag vågar knappt berätta att vi kom hem med två resväskor fulla med oanvända kläder. Men å andra sidan, tänk om jag inte hade haft tillräckligt? Hemska tanke! 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s