RSS

Sommar för evigt

09 Jun

Tredje delen om Belly och bröderna Fisher är här! Sommar för evigt är Jenny Hans sista bok i trilogin och det är nu det ska avgöras. Vem av bröderna ska det bli: Conrad, den spännande lite truliga killen som Belly aldrig riktigt vet var hon har eller Jeremiah, som är tryggheten själv och aldrig sviker… eller?

När berättelsen börjar har Belly börjat börjat första året i college, samma som bästisen Taylor och som Jeremiah. Han och Belly är ett par sen två år tillbaka, Conrad har hon knappt sett under den här tiden. Snart är det sommarlov och allt är bra. Men så får Belly höra om Jeremiahs svek och hela tillvaron vacklar. Hur ska hon någonsin kunna lita på honom igen? Dessutom pratar knappt hennes mamma med henne längre. För att få lite lugn och ro bestämmer sig Belly för att flytta ut till sommarhuset i Cousins. Men där finns också Conrad och plötsligt är inte Belly säker på någonting längre. Vem av bröderna är egentligen hennes stora kärlek?

Det här är en serie där man faktiskt nästan måste läsa böckerna i turordning för de följer verkligen på varandra. Som tur är ger Jenny Han lite glimtar om vad som hände i förra boken och annat som hänt under tiden fram till den här sista boken. Bra för mig som är lite glömsk och har svårt för att minnas detaljer. Imponerande nog är det faktiskt helt oförutsägbart hur det ska gå. Det är först på sista sidan som läsaren får reda på vem hon valt. Jag gissar, ändrar mig och fortsätter så fram till slutet. Det är mysig läsning som man blir glad av. Lite mesigt är det och jag tycker det kunde få hetta till lite mer än det gör. Men Belly är oskuld och håller på sig och Jeremiah godtar det utan diskussion (de har varit tillsammans i två år så han har fått vänta!). Trovärdigheten haltar lite och jag tror mest att det är Jenny Han som helst vill slippa skriva om sex, faktiskt.

Det blir spännande att se vad författaren väljer att skriva om nästa gång. Jag hopppas nog på en ny trilogi. Det är rätt mysigt att få följa karaktärerna ett tag och en ungdomsbok tar ju ofta slut rätt fort. Kanske finns det redan något utgivet, oöversatt? Jag ska nog googla lite och kolla!

Författare: Jenny Han
Titel: Sommar för evigt
Förlag: B. Wahlströms förlag

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 9 juni, 2012 i Böcker, Kärlek, Ungdomar, Vänskap

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s