RSS

Måste blogga i kapp!

01 Aug

Även om det varit lite si och så med bloggandet under juli månad, så har jag läst jättemånga bra böcker! Läsmoodet har varit på topp! Men nu har jag en del att blogga om också…

Först ut i augusti blir den första boken jag läste på Kreta: Den man älskar av Emily Griffin. Det är en pocket som jag fått av mina döttrar och som legat oläst ett tag. Jag läser inte så ofta chic-litt (längre), men jag tyckte att den här verkade mysig och en perfekt bok att börja semestern med. Dessutom, den utspelar sig i mitt älskade New York!

Huvudpersonen i Emily Giffins roman Den man älskar heter Ellen Dempsey. Hon lever ett lyckligt, nästan perfekt skulle man kunna säga, liv i New York tillsammans med maken Andy. De har precis nästan gift sig och Ellen lever sin dröm. Jobbet som fotograf går lysande och hon trivs med sina kolleger. Mitt i allt det här rosaskimrande livet springer Ellen på sin gamla kärlek Leo. Det är sju år sen sist och deras förhållande fick ett snöpligt slut och Ellen hann egentligen aldrig förstå vad det var som hände mellan dem då. Det tog lång tid attglömma Leo och när Ellen ser honom igen, inser hon att hon nog aldrig riktigt har kommit över honom. Men betyder det att hon inte längre älskar sin man Andy? Enklaste vägen vore att aldrig mer träffa Leo, men ödet vill annorlunda och helt plötsligt har de en hel del saker ihop. Ellen våndas och börjar ifrågasätta sitt äktenskap och livet med Andy. Är han verkligen hennes livs kärlek?

Det är faktiskt ganska mysig läsning och jag gillar att jag inte kan lista ut vem hon ska välja. Det håller spänningen vid liv! Vad jag saknar är lite mer hetta och glöd, lite mer känslor. Lite mer romantik, helt enkelt! Men det betyder samtidigt att berättelsen ändå är ganska trovärdig och inte så glättig som chic-litt ofta är. En helt ok bok, alltså (men Hyllan hyllar!).

Författare: Emily Giffin
Titel: Den man älskar
Förlag: Bonnier Pocket

 
1 kommentar

Publicerat av på 1 augusti, 2012 i Böcker, Chic-litt, Kärlek

 

Ett svar till “Måste blogga i kapp!

  1. Lotta - hyllan

    3 augusti, 2012 at 12:32

    Jag tokgillade den här boken, mycket igenkännande var den! Jag är sugen på att läsa om den för att se vad jag tycker nu, om den står sig…

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s