RSS

Jag har blivit utmanad!

25 Aug

Det florerar en utmaning i bloggosfären just nu, nämligen att man ska skriva 8 fakta om sig själv. Därefter ska man skicka utmaningen vidare till 4 andra bloggar. Jag har blivit utmanad av två st: Lingonhjärta och Bibliotekskatten och har funderat och funderat (Balt… Balt… Balthazar!) ett par dagar om vad jag ska berätta… Men ok, här är mina svar:

1.  Jag är väldigt rädd för katter! Det känns nästan som att svära i kyrkan för jag vet ju hur många av mina bloggarvänner som har katter, men jag är ledsen: Jag avskyr när de stryker sig mot benet på mig! Man kan ju tro att katterna skulle känna lukta sig till (eller vad det nu är katter gör) min aversion, men trots det (eller kanske just därför?) så tycks de gilla mina ben. Jag vet precis varför jag är katträdd. Min bästa kompis på högstadiet hade tre katter. En av dem, en vit som hette Misse, skulle jag klappa en gång varpå han bet mig i fingret, jättehårt. Så hårt att det började blöda! Och därmed var min kattskräck född.

2. När jag hänger tvätt eller sätter in smutsiga bestick i diskmaskinen så har jag en del knäppa tankar. T ex när jag hänger upp strumporna. Då ska ingen strumpa hänga ensam i klädnypan utan den måste hänga ihop med en ”kompis”. Likaså när jag sätter in besticken så tänker jag att det inte ska vara bara knivar tillsammans utan blandat är bäst. Jätteknäppt, jag vet!

3. Jag gillade att ha musik på hemma tidigare, men sen jag drabbades av utmattningsdepression och sömnsvårigheter för några år sen (ganska många nu) så har jag blivit väldigt ljudkänslig och uppskattar att ha tyst omkring mig (men när jag springer vill jag gärna lyssna på musik!).

4. Hela året har jag gått runt och sagt till alla som frågat (visserligen inte så många, men jag har ju svarat på enkäter och sånt också) att jag är 38. Därför har jag liksom tänkt att jag ska fylla 39 i oktober. Men häromdagen kom jag på att Shit! Jag är ju bara 37! Och fyller alltså 38 i år! Det var en rätt skön tanke, även om jag inte direkt har någon åldersnoja.

5. Just nu laddar jag inför Tjejmilen! Jag är lite som humlan som det sägs, även om det nog är en myt, vara för tung för att flyga. Jag har ett trasigt knä som jag har opererat sju gånger och borde inte kunna springa. Men det funkar faktiskt! Visst kan jag känna lite smärta ibland men eftersom jag haft det av och till sen jag var 10 år så är jag liksom van och springer på ändå. Nästa lördag ska jag springa min tredje Tjejmil!

6. Det händer att jag säger att jag har läst vissa klassiker, men så kommer jag på efteråt att jag faktiskt inte har det. Men då är det för att jag läst så mycket om dem, att det känns som om jag verkligen hade läst dem.

7. Jag la till ett extra namn i mitt förnamn när jag var typ 12 år. Jag upptäckte då att jag var det enda av mina syskon som inte var döpt efter någon släkting så då tog jag ett vanligt förnamn i vår släkt och la till mitt namn. Med mina föräldrars godkännande förstås.

8. Jag har blivit beroende av att ta ett tuggummi efter maten, särskilt om jag är på jobbet. Försöker tugga lite diskret om jag har diskpass, men jag måste verkligen tugga på något. Annars inbillar jag mig (?) att jag luktar äckligt om min andedräkt och får lite panik över det.

Så där! Nu vet ni lite mer om mig och mina nojor! Känner ni måhända igen er eller vill kommentera något, så var så god! 🙂

Och så vill jag skicka vidare utmaningen till innehavarna av dessa 4 bloggar:

The Book Pond
Bokföring enligt Monika
Hyllan
Pocketblogg

Annonser
 
8 kommentarer

Publicerat av på 25 augusti, 2012 i Kuriosa

 

8 svar till “Jag har blivit utmanad!

 1. Maria

  26 augusti, 2012 at 09:04

  Katter verkar bli särskilt intresserade av människor som ignorerar dem eller backar undan. Min gammelkatt Sabina var sådan. Hon var inte så väldigt begeistrade i människor. Men om en besökare struntar i henne blev hon jättenyfiken och direkt påträngande.

  Ska grunna på utmaningen. 🙂

   
  • Fru E

   26 augusti, 2012 at 16:24

   Ha ha, det är väl typiskt i så fall? 🙂

    
 2. Monika

  26 augusti, 2012 at 12:32

  Tack för utmaningen! Vi kan väl säga att jag redan gjort den, jag väljer att återanvända mina åtta punkter http://bokslut.blogspot.se/2012/08/atta-faktavanor-om-mig.html 🙂

   
  • Fru E

   26 augusti, 2012 at 16:24

   Oj, jag missade att du redan hade fyllt i en!

    
 3. Lingonhjarta

  26 augusti, 2012 at 16:27

  Vad roligt att läsa 😀 Och roligt att läsa att du också går omkring och berättar fel ålder. Jag tror lite att man undermedvetet går och förbereder sig för sin nästa att man säger fel. Jag har ingen åldersnoja alls men gör precis likadant 🙂

   
  • Fru E

   26 augusti, 2012 at 20:00

   Skönt med igenkännande, din förklaring låter högst trolig. Härligt att man kan överraska sig själv! 😉

    
 4. Bokomaten

  28 augusti, 2012 at 11:59

  Gud, vad roligt att läsa om alla dina nojor.=) SÅdant där har jag också för mig. Att saker som hör ihop ska vara ihop osv. Packar matkassar på tema när jag handlar osv.

   
  • Fru E

   28 augusti, 2012 at 20:03

   Tror du att det kan vara strukturfascisten i oss som ledde fram till vårt yrkesval? 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s