RSS

En söt liten bok

06 Okt

Jag fick en sån rar förfrågan från Eva Ullerud om jag ville läsa någon av hennes böcker. Hon har skrivit en deckare och en barnbok och gett ut på egen hand. Jag är vanligtvis ganska restriktiv mot sådana förfrågningar, särskilt eftersom jag känner att jag redan har svårt att hinna med att läsa det jag själv hittat, men jag tackade ja till att läsa bilderboken Vitt och kallt, sa Bonnie Katt ändå. Det är något beundransvärt över människor som förverkligar sina (författar)drömmar!

Det är en riktigt söt liten historia med en genomtänkt idé. Texten är skriven på vers och med några få undantag är det en fin rytm när man läser (jag testade att läsa högt och det funkade mycket bra). Bilderna är enkla och ganska färgfattiga. i och för sig inte konstigt, berättelsen utspelar sig i en vinterträdgård. Bonnie Katt vaknar en morgon och blir alldeles förundrad när hon tittar ut genom fönstret:

Bonnie Katt bestämmer sig för att gå ut och se vad som har hänt. Trädgården är tom och ödslig. Var har alla tagit vägen? Bonnie Katt hittar sina vänner igelkotten, nyckelpigan, mörten med flera på de allra mest oväntade ställen. I alla fall om man är en katt.

Eva Ulleruds bilderbok Vitt och kallt, sa Bonnie Katt är en söt historia som säkert kan locka barn i bilderboksåldern till (hög)läsning!

Författare: Eva Ullerud
Titel: Vitt och kallt, sa Bonnie Katt
Förlag: Egen utgivning

 
6 kommentarer

Publicerat av på 6 oktober, 2012 i Barn, Böcker, Rec.ex.

 

6 svar till “En söt liten bok

 1. Annika (@alkbse)

  6 oktober, 2012 at 23:05

  Jag håller med dig, jag är också full av beundran över de som förverkligar sina drömmar. Jag har tusen drömmar, men jag gör absolut ingenting för att förverkliga dem. Jobbar dock på att bli bättre på det genom att läsa den bästa boken någonsin, och en viss påverkan på mig har den faktiskt. Till jul kanske jag är klar med det som jag har planerat i åratal. Kanske … vi får se …

   
 2. mormor Hanneles bokparadis

  7 oktober, 2012 at 11:52

  Låter som en trevlig bok.

   
  • Fru E

   7 oktober, 2012 at 12:28

   Ja, kanske ett högläsningstips till mormor? 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s