RSS

The Wicked Girls

16 Feb

Rolig nyhet för alla Gillian Flynn-älskare där ute! Senare i vår kommer den svenska översättningen av The Wicked Girls av Alex Marwood ut på Modernista. Jag har läst och v e t att ni kommer att älska denna!  Den känns lite Gillian Flynnsk. Jag har redan läst, på engelska. I början tyckte jag att det var ett ganska sävligt tempo, men när det tog fart, tog det fart, om ni förstår vad jag menar? Till sist gick det bara inte att sluta läsa. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå!

Storyn skulle faktiskt kunna vara sann. Det finns barn som dödar andra barn. En sommardag 1986 dog en liten flicka. Två äldre flickor, Jade och Bel, dömdes för mordet. När de så småningom frigavs fick de nya namn och nya identiteter. Dessutom fick de lova att inte ha någon mer kontakt med varandra, någonsin. Båda två skaffar sig nya liv utan sin släkt och familj, paria som de blivit för de närstående.

Flera år senare härjar en seriemördare i stan som Amber, en av flickorna, bor i och en dag är det hon själv som gör en obehaglig upptäckt. Ännu en kvinna har mördats och den andra flickan, nu vuxen kvinna förstås med det nya namnet Kirsty, dyker upp som reporter för att göra en artikel om staden och morden. Givetvis korsas de båda kvinnornas vägar och därmed sätts en händelsekedja i gång som hotar att avslöja deras mörka hemlighet, som de gjort allt för att glömma och aldrig yppat för någon. Samtidigt finner seriemördaren nya offer.

Det är vansinnigt spännande och mina långa naglar är i fara under hela läsningen! Jag skruvar på mig av obehag och vill fysiskt gripa in i berättelsen. Vad ni än läser frmaöver så bered plats åt The Wicked Girls! Den är s å värd det!

PS. På twitter kan man följa författaren på @AlexMarwood1 Där fick jag veta att hennes andra bok är färdigskriven och heter The Killer Next Door. Pepp!

Författare: Alex Marwood
Titel: The Wicked Girls
Förlag: Little Brown

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 16 februari, 2013 i Böcker, Deckare, Spänning, Vänskap

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s