RSS

Dålig karma

27 Feb

Dålig karmaJag gillar vintern, men just nu önskar jag att det kunde bli lite ljusare och lite varmare så att alla bassilusker försvinner! Februari, årets kortaste månaden, har känts ovanligt lång och orken har inte riktigt funnits där. Vid såna perioder är det väldigt skönt att läsa något lättsmält som roar för stunden och som sådan är tyske David Safiers debutroman Dålig karma helt perfekt!

Det här är en fullständigt absurd historia om en Kim, en kvinna i karriären som dör och återföds tills hon har lärt sig vad som är viktigt i livet. Och vad är det? Jo, allt det där hon hade men aldrig insåg värdet av: en man som avgudade henne, en söt dotter som beundrade henne och en karriär som firad tv-stjärna. Och för att återfödas till något trevligt behövs bra karma! Vilket i stort sett är det enda Kim saknar. Därför får hon också finna sig i att återfödas som myra, hamster och hund samtidigt som hon är fast besluten att återförenas med sin familj. På något sätt.

Casanova är en annan person med dålig karma och han blir Kims ständige följeslagare under reinkarnationerna, då Kim också får en möjlighet att prata med Buddha som med alla tillåtna medel försöker förmå Kim att inse det viktiga i livet. Långsamt inser Kim att hon själv faktiskt kan påverka sitt eget öde, om hon bara förmår sätta sina egna behov och önskningar åt sidan ett tag. Det är så man skaffar sig bra karma!

Visst är det lite NA-flummigt emellanåt, men det är också väldigt underhållande. Och jag har alltid gillat tanken på reinkarnation, men jag inser att det är läge att skärpa sig om man inte ska återfödas som tarmbakterie eller nåt. Det här är god underhållning för stunden, med en lite allvarligare underton som kanske i bästa fall får läsaren att reflektera lite över hur man lever sitt liv.

Författare: David Safier
Titel: Dålig karma
Förlag: Bazar

 
7 kommentarer

Publicerat av på 27 februari, 2013 i Böcker, Debutant, Humor, Rec.ex.

 

7 svar till “Dålig karma

 1. Malin

  27 februari, 2013 at 20:46

  Jag tyckte väldigt mycket om den, mer ju längre tiden går. För visst var den tankvärd!

   
  • Fru E

   27 februari, 2013 at 21:41

   Absolut. Vilken historia egentligen, undrar hur han fick idén?

    
 2. Linnea/Bokblomma

  3 mars, 2013 at 17:15

  Den har söt framsida, hur som helst. 😀

   
  • Fru E

   3 mars, 2013 at 20:48

   Ja, jag gillar också omslaget.

    
 3. Cicci

  16 mars, 2013 at 18:56

  Underbar framsida! 🙂 Blev faktiskt även lite sugen på att läsa den.

   
  • Fru E

   17 mars, 2013 at 21:17

   Vad kul att du blev sugen! 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s