RSS

En fin läshelg, helt enkelt! Del 1

03 Mar

Ledig fredag och sjukt barn hemma gjorde att det inte blev så mycket ”nyttigt” gjort och jag hann därmed läsa ut Lucy Dillons sista (?) i trilogin om hundar, vänskap och kärlek, Och så levde de lyckliga. Åh vad jag gillar Lucy Dillons romaner! De är lättlästa, underhållande, inte helt förutsägabara och ganska trovärdiga (en ganska sällsynt kombo, faktiskt)! Och så levde de lyckliga handlar också en hel del om läsningens magi då huvudpersonerna driver en bokhandel tillsammans. Anna får ta över den lokala bokhandeln, men hennes väninna Michelle är egentligen bara ute efter lokalen. Villkoret för att överta hyreskontraktet är dock att bokhandeln drivs vidare under ett år. Michelle är en kvinna som lämnat sin psykopat till man och nu satsar stenhårt på att ha kontroll i sitt liv och i sitt perfekta. Michelle själv är helt ointresserad av böcker men alla försök att förmå advokaten Rory att övertala sin klient att släppa bokhandeln, är lönlösa. Dessutom får hon förre ägarens ålderstigna hund på halsen och delar vårdnaden med Rory, som hon inte kan låta bli att irritera sig på. Tur att hon har sin bästa vän, bibliotekarien Anna, som just nu är arbetslös efter att det lokala biblioteket lagts ner (biblioteksdöden i Storbritannien, ni vet…). Anna som kämpar med att vara styvmamma till sin älskade make Petes tre döttrar, men som helst av allt skulle vilja ha ett eget barn, även om det är tabu att känna så. Att få förestå en bokhandel är näst bäst, Anna älskar böcker.

Givetvis rör bokhandeln om i grytan och när Michelles mörka hemligheter gör sig alltmer påminda, ställs tillvaron på sin spets och vänskapen mellan de två kvinnorna prövas. Mitt i allting tycks Annas babylängtan grina henne i ansiktet när Pete avslöjar att han inte är säker på att han vill bli pappa igen.

Det är inte så mycket hundar i den här delen, men de finns med i periferin. Jag gillar att Lucy Dillon refererar till personer som varit med i de tidigare böckerna, Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och Hundar, hus och hjärtans längtan. De har jag lyssnat till, men den här läste jag av det enkla skälet att boken kom in före ljudboken. Hoppas nu att Lucy Dillon inte bara försvinner utan att hon återkommer med något liknande, om det nu är så att det bara blev en trilogi. Hennes böcker är så mysigt engelska och det känns tryggt att läsa dem. Man vet att det kommer bli bra till slut – de är som en varm filt att sluta om sig!

Även Bokbrus gav den högt betyg, liksom Litteraturmagazinet (båda läste den som ljudbok).

Författare: Lucy Dillon
Titel: Och så levde de lyckliga
Förlag: Forum

 
2 kommentarer

Publicerat av på 3 mars, 2013 i Böcker, Kärlek, Vänskap

 

2 svar till “En fin läshelg, helt enkelt! Del 1

 1. Bibliotekskatten

  4 mars, 2013 at 19:27

  Jag trodde Dillon skulle dimpa ner i brevlådan hos mig…det har de tidigare gjort. Men icke! Man får väl låna på biblioteket istället då 😉

   
  • Fru E

   6 mars, 2013 at 16:12

   Snopet! 😉 Vet du om det kommer fler efter denna?

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s