RSS

Hon var bättre förr!

10 Mar

DÅ: Jag läste Busters öron och trodde mig hittat en ny svensk favoritförfattare. Jag verkligen älskade den boken!

NU: Marionetternas döttrar i bilstereon på resorna till och från jobbet. Fantastik uppläsning av Anna Maria Käll, men berättelsen är seg och tämligen ointressant.

Det finns en goda förutsättningar. En medelålders kvinna, Mariana, driver en antikaffär för leksaker. Hennes man och nästan vuxna dotter har flyttat till USA, men Mariana ville inte lämna sin älskade affär. Innerst inne är nog känslan av ett äktenskap på upphällning mer bidragande till belsutet att stanna kvar på den ort där hennes far hittades skjuten på karusellen när Mariana bara var 11 år.

En amerikansk jude, Amnon Goldstein, flyttar till orten med syftet att skríva en historia om byns historia och dess invånare. Hans plötsliga uppdykande väcker misstänksamhet bland ortsborna, ändå förmår han dem att öppna upp sig och berätta sådant de aldrig berättat förut. Men inte alla är lika förtjusta i Amnon och plötsligt börjar mystiska och lite otäcksa saker hända. Mariana hittar djurögon som någon lämnat till henne och ortens hästuppfödare blir av med sin högt skattade hingst och minnen från det mörka förflutna lurar under ytan.

Tyvärr blir detta inte alls den spännande berättelsen med twist, som jag hade hoppats på. I stället är det ganska förutsägbart och inte alls särskilt fängslande. Det är lätt att börja tänka på helt andra saker när man lyssnar, trots att Anna Maria Käll gör ett gott jobb – det är inte där det brister. Jag lyssnar mest klart för att jag hoppas på att den ska ta sig. Vilket den aldrig gör. Rekommenderas inte!

Författare: Maria Ernestam
Titel: Marionetternas döttrar
Uppläsare: Anna Maria Käll
Förlag: Bonnier audio

 
1 kommentar

Publicerat av på 10 mars, 2013 i Övergrepp, Barn, Ljudbok, Vänskap

 

Ett svar till “Hon var bättre förr!

  1. Ylva

    11 mars, 2013 at 12:17

    Åh, nej, var tråkigt! Jag har också älskat Ernestam förut och särskilt Busters öron.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s