RSS

När man vet vad man får och det är precis vad man vill ha

01 Apr

The Secret KeeperNu har det gått några veckor sen jag läste ut Kate Mortons senaste roman The Secret Keeper. Nästan 600 sidor romantik, livsöden, familjehemligheter och tragik som tycks ha blivit Kate Mortons signum. Till och med omslaget är sig likt! The Secret Keeper är också skriven på samma sätt som hennes tidigare romaner. En historia i det förflutna varvas med en nutida och huvudpersonen tycks inte kunna leva lyckligt förrän hon tar reda på vad som hände den där gången för länge sen.

I The Secret Keeper heter hon som måste ta reda på vad det förflutna döljer Laurel. Hon och hennes syskon planerar en födelsedagsfest för sin åldrade mor som glider ut och in genom alzheimerdimman. Vid ett klart tillfälle yttrar hon orden som gör att Laurel bestämmer sig för att ta reda på vem det var som modern dödade med en kniv den där sommardagen när Laurel satt gömd i sin trädkoja. Att det inte var en obekant inkräktare som föräldrarna försökte slå i henne, vet hon. Hur kom det sig i så fall att han yttrade moderns namn strax innan han dog? Saken kompliceras av att Laurel är den enda som vet det oerhörda att deras mor är en mördare. Hennes syskon är lyckligt ovetande eftersom de var för små för att ställa några frågor när det hände. Likt en detektiv nystar Laurel upp sin mammas historia och hon gör en hel del oväntade upptäckter längs vägen.

Kate Morton tar med läsaren på en svindlande åktur i det förflutna med början strax före andra världskriget. Det är skickligt berättat och oupphörligen fängslande. Jag vet inte alls vad det är som ska komma fram under läsningen och framförallt inte hur det kommer att sluta. Det är som en helt annan värld jag sugs in i. De många sidorna känns helt rätt för en sån här historia behöver lite plats att breda ut sig på och att läsa Kate Morton är alltid väldigt underhållande, så även den här gången. Låt er inte avskräckas av att det är nästan 600 sidor på engelska. I månadsskiftet april/maj kommer romanen ut på svenska på bokförlaget Forum med titeln En välbevarad hemlighet! Åh, vad jag är avundsjuk på alla er som ännu inte har läst!

Författare: Kate Morton
Titel: The Secret Keeper
Förlag: Panmacmillan

 

4 svar till “När man vet vad man får och det är precis vad man vill ha

 1. A ROOM OF MY OWN

  1 april, 2013 at 21:29

  det låter som en härlig sommarbok

   
 2. Lingonhjarta

  2 april, 2013 at 00:13

  Åh ja visst är den underbar!!!

   
 3. Bokomaten

  5 april, 2013 at 10:54

  Jag får en lycklig knut i magen när jag tänker på att jag har den här kvar. Och mer av Morton, redan i hyllan. Så skönt att höra att hon infriar förväntningarna för visst har man en speciell känsla för vad en Morton-bok är.:)

   
  • Fru E

   7 april, 2013 at 10:46

   Jag har faktiskt också Kate Morton kvar, dock inte i bokhyllan. Dimmornas lek, har du läst den?

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s