RSS

Kristina Ohlsson blir bara bättre och bättre!

24 Apr

davidsstjarnor_inb_lowLagom till påskledigheten kom så ä n t l i g e n Davidsstjärnor hem till mig! Idag är första recensionsdatum så väntan har varit lång att få skriva om denna fantastiska historia!

Davidsstjärnor väcker till liv den gamla israeliska sägen om Papperspojken som kommer till barnen om natten och rövar bort dem. Det är visserligen inte natt när två judiska pojkar försvinner på väg till sin tennisträning, men när de hittas har de papperspåsar trädda om huvudet. Samma dag inträffar en dödsskjutningen på den judiska Salomonskolan när en lärare dödas av en kula från en krypskytt. Är det samma förövare?

Pojkarnas föräldrar tiger, trots att både Fredrika Bergman och Alex Recht är övertygade om att de vet mer än de vill avslöja. Mordet på läraren leder till att rekryteringen av en säkerhetschef på skolan skyndar på. Peder Rydh, kollegan på SÄPO som blev av med sin polislegitimation efter att ha hämnats sin brors mördare, får jobbet och visar sig bli en viktig länk i utredningen. Samtidigt finns Efraim Kiel från den israeliska underrättelsetjänsten på plats i Stockholm. Mannen som lurade och svek chefen för Säkerhetspolisen Eden Lundell och nästan kostade henne jobbet. Frågorna hopar sig. Vad är Efraim Kiels uppdrag i Stockholm? Är det ett hatbrott mot judar eller finns det personliga skäl?

Det är en intrikat historia med många trådar som alla knyts samman på ett tjusigt sätt i slutet. När jag slår ihop boken, så känner jag mig nästan häpen. Hur kan Kristina Ohlsson ha fantasi nog att tänka ut en sån här historia som är uppdiktad men ändå känns väldigt trovärdig? Och legenden om Papperspojken som är helt uppdiktad! Men framförallt känns intrigen helt ny i deckarsammanhang och det kan ju inte vara det lättaste, med tanke på alla deckare som någonsin skrivits. Det går inte att bli annat än imponerad. Vansinnigt spännande är det också. Och otäckt! Vilken jäkla tur att hon lämnade sitt jobb på OSSE för att bli författare på heltid! Hon blir ju bara bättre och bättre för varje bok. Vågar man hoppas på en ny påskekrim nästa år?

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Davidsstjärnor
Förlag: Piratförlaget

 
4 kommentarer

Publicerat av på 24 april, 2013 i Böcker, Deckare, Rec.ex.

 

4 svar till “Kristina Ohlsson blir bara bättre och bättre!

 1. Carro

  24 april, 2013 at 13:03

  Jag gillade den också väldigt mycket! 🙂

   
  • Fru E

   24 april, 2013 at 20:53

   Har du läst de andra också? Synnerligen bra allihop! 🙂

    
 2. Lottens Bokblogg

  24 april, 2013 at 20:40

  Jag var ett tag säker på att Papperspojken var en riktig sägen…

   
  • Fru E

   24 april, 2013 at 20:54

   Jag vet! Hur kan hon bara komma på nåt sånt? Kände mig nästan lite lurad efteråt. Den kändes så självklar i sin förklaring.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s