RSS

Hälften vore nog

27 Jul

lågorJag gillade ju Erin Kellys The Poison Tree men Lågor av hat tycker jag var alldeles, alldeles för mycket. På många sätt. Men den började lovande. Familjen MacBride brukar varje år samlas vid sommarstället i Devon. Mamma Lydia brukar vanligtvis vara den som håller i alla trådar, men sedan hon gick bort för en tid sen så blir det här första året utan hennes moderliga omsorger. Sophie, den äldsta syster, har precis blivit mamma igen. Hennes syster Tara är där med sin man Matt och hennes son. Yngste brodern Felix har träffat en ny tjej och äntligen verkar det vara allvar. Men när de får träffa Kerry så är det något som inte stämmer. När hon sen försvinner med den nyfödde babyn så besannas den värsta mardrömmen när hemligheter och ondsinta planer avslöjas.

Det finns också en parallell historia i förfluten tid och det är den som jag tycker blir överdriven och alldeles för fantastisk (eller snarare fanatisk, kanske). Man kan väl säga att Erin Kelly nog haft riktigt kul när hon vältrat sig i snaskigheter och sjukliga behov, men jag önskar att hon lagt band på sig. Jag försöker att köpa historien som är upprinnelsen till försvinnandet långt senare, men ger till slut upp. Allting blir så orimligt och knäppt.

Tyvärr förtar det en stor del av läsglädjen och det är synd för det finns en nerv och ett driv i texten som skulle ha varit så mycket bättre med lite mindre osannolikheter. Det är spännande, visst är det, och jag dras med i händelseförloppet utan att kunna hålla emot. Men när jag läst sista sidan så känns det ändå så fånigt allting och skämskudden är väldigt nära att plockas fram…

Författare: Erin Kelly
Titel: Lågor av hat
Förlag: Damm

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 juli, 2013 i Psykisk ohälsa, Rec.ex., Spänning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s