RSS

Dubbelgångare

13 Okt

Dubbelgangare_omslagFör några månader sen såg jag och Herr E en väldigt intressant dokumentär på svtplay om en kille som tog en försvunnen jämnårig killes identitet och låtsades vara den försvunne sonen. Märkligt nog så verkade familjen tro att det var deras son som hade kommit tillbaka, men så småningom avslöjades bluffen av en psykolog. Dessutom kom det fram att den försvunne sonen troligtvis blivit mördad och att det var rimligt att anta att familjen dolde något (någon som minns vad dokumentären heter?).

Jenny Valentines Dubbelgångare har många likheter med den här dokumentären (är det nån som minns vad den heter?). I slutet av boken tackar hon också Josephine Tey för inspirationen hon fick när hon läste hennes roman Den misstänkte. Att jag ”kunde” historien innan, även om Dubbelgångare är helt uppdiktad, förtog lite av läsupplevelsen. Bortser jag från det så är detta en vansinnigt spännande bok med en schysst intrig! Läs!

Chap har hamnat på ett tillfälligt boende för struliga ungdomar. Han vägrar säga vad han heter eller svara på frågor. När Chap ser en bild som liknar han själv på pricken och får frågan om detta är han, har han plötsligt blivit Cassiel Roadnight som varit försvunnen i två år. Övertygad om att bluffen kommer att genomskådas av familjen, spelar han rollen som Cassiel. Men när han upptäcker att familjen inte tycks se att han inte är den riktige Cassiel, väljer han att spela med. Nu har han äntligen fått den familj han så länge saknat! Men ju längre tiden går, desto besvärligare blir det att upprätthålla fasaden och riktigt knepigt blir det när han träffar Floyd som berättar om natten då han, eller rättare sagt Cassiel, försvann…

Jag har tidigare läst Hitta Violet Park av samma författare, som jag också tyckte om.

Författare: Jenny Valentine
Titel: Dubbelgångare
Förlag: Atrium

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 oktober, 2013 i Böcker, Rec.ex., Spänning, Ungdomar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s