RSS

En ”Kryp upp i soffan-bok”!

15 Nov

brokenAtt läsa om 28-åriga Saras gränslösa kärlek till böcker och läsning är mumma för en novemberfrusen själ! Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald är en fin debut om en ensam kvinna som hittar sitt sammanhang i en liten by i Iowa, av alla ställen.

När Sara mister sitt älskade jobb som bokhandelsbiträde, tänker hon att hon ska våga göra någonting i sitt liv. Inte så att hon ska få huvudrollen i sitt liv, men kanske en liten biroll ändå? Sara är en person som har 2000 böcker och tre vänner… om man nu kan kalla kollegor för vänner? Det har alltid känts tryggt och säkert att begrava ansiktet i en bok. På så sätt har hon fått vara i fred och inte riskerat att göra någon besviken eller bli sviken själv. Amy, kvinnan som hon köpte en begagnad bok av på nätet och sen började brevväxla med, har erbjudit henne att komma och hälsa på henne i Broken Wheel. Sara tycker nästan att hon redan känner alla invånare där eftersom Amy berättat så levande om dem i sina brev. Och det är kanske därför att hon vågar. Dessutom vet hon ju att Amy delar passionen för litteratur och hon ser framemot alla intressanta boksamtal de två ska ha. Men livet blir som bekant sällan så som man tänkt sig. När Sara kommer till Broken Wheel får hon en smärre chock, men med böcker vid sin sida så ordnar sig det mesta.

Det är totalt motståndslös läsning, kräver noll ansträngning och allt slutar bra. Nej, jag tror inte att det här kommer att bli en läsupplevelse som lämnar outplånliga spår i min boksjäl. Men däremot känner jag mig varm och skön i kroppen efter att ha läst ut den här romanen och den känslan är faktiskt ganska angenäm!

Katarina Bivald är en debutant som själv arbetat i bokhandel, precis som romanens huvudperson Sara. Hon vet inte än om hon föredrar böcker framför människor och hemma har hon precis så många bokhyllor som ryms. Jag tycker att det är kul att hon väljer att förlägga handlingen i en amerikansk by och är nyfiken på varför!

Författare: Katarina Bivald
Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Förlag: Forum

 
2 kommentarer

Publicerat av på 15 november, 2013 i Böcker, Debutant, Kärlek, Rec.ex., Resor, Vänskap

 

2 svar till “En ”Kryp upp i soffan-bok”!

 1. Hanneles bokparadis

  15 november, 2013 at 22:59

  Tack för tipset!

   
 2. Monika

  16 november, 2013 at 09:08

  Det här låter som något man kan unna sig i höst-/vintermörkret 🙂

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s