RSS

Lisa Jackson: Close to Home

01 Okt

closeHöstligt omslag va? Att boken Close to Home av (för mig okända) Lisa Jackson dessutom visade sig handla om en hemsökt vicktorianskt hus och försvunna personer, gjorde mig väldigt nyfiken och vet du vad, jag blev inte alls besviken!

Sarah McAdams tar med sig sina båda döttrar till barndomshemmet i Oregon fast besluten om att börja om på nytt. Äldsta dottern Jade har blivit relegerad från sin skola och Sarah, som gått igenom en skilsmässa, hoppas att flytten ska innebära en nystart för dem alla tre. Tanken är att Sarah ska renovera upp huset som stått tomt länge och därefter ska det säljas. Men flytten hem väcker minnen till liv. Obehagliga och märkliga minnen poppar upp till medvetandet. Om den känslokalla modern, den frånvarande pappan, brodern som räddade henne en natt, systern som försvann spårlöst och den vitklädda flickan som hon tycktes vara den enda att se. Men så börjar yngsta dottern Gracie prata om att hon sett ett spöke i trappan… I den lilla staden finns också barndomskärleken Clint kvar, som Sarah trodde hon glömt för länge sen.

Samtidigt som Sarah har fullt upp med sin egen familj och husrenovering så försvinner en tonårstjej på väg hem från sitt extrajobb på ett matställe. Hennes försvinnande förbryllar polisen. Flickans röriga hemmamiljö gör att ortspolisen länge tror att hon försvunnit självmant. Att hon talat om en kille från Colorado som hon träffat på nätet, tycks bekräfta polisens misstankar. Men så försvinner ännu en ung tjej spårlöst: en skötsam tjej som engagerats sig i kyrkliga aktiviteter och aldrig gjort något som skulle ha oroat hennes föräldrar.

Trots att den här boken inte alls är den spökhistoria jag tänker mig först, utan mer en traditionell thriller, så tycker jag den är så bra! Jag gillar hur allt det onda liksom snörs åt och kommer allt närmare Sarah McAdams och hennes döttrar. Och så tycker jag att allt mystiskt i det förflutna är så spännande att läsa om. Det är verkligen mörka familjehemligheter vi pratar om här! Dessutom finns relationen till Sarahs kvarvarande syskon som är lite sårig, inte minst den till hennes syster. Och den gamla kärlekshistorien mellan Sarah och Clint som fick ett alltför hastigt slut. Det blir helt enkelt en väldigt lyckad mix! Kul att upptäcka en ny (ytterst produktiv) författare också!

Författare: Lisa Jackson
Titel: Close to Home
Förlag: Kensington

 

 

 
 

4 svar till “Lisa Jackson: Close to Home

 1. Ellen

  1 oktober, 2014 at 17:49

  Det där låter som något till önskelistan 🙂

   
  • Fru E

   2 oktober, 2014 at 15:49

   Kul! Ja, snart är det dags för julklappar! 🙂

    
 2. Pia Widlund

  1 oktober, 2014 at 21:40

  Här fanns det mycket matnyttigt om man vill hitta nya spännande författare! Bra blogg!

   
  • Fru E

   2 oktober, 2014 at 15:48

   Tack för berömmet och välkommen hit! 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s