RSS

”You owe me some sleep!”

19 Jan

natchez-burningOrden i rubriken för det här inlägget är inte mina, utan författaren Jodi Picoults, men jag är beredd att stämma in för Natchez Burning av Greg Iles är svår att lägga ifrån sig! Jag läste den i samma veva som Bryan Stevensons No Mercy och det här med rasfrågan och arvet efter slaveriet i den amerikanska södern är helt enkelt väldigt intressant. Och otäckt, förstås.

Greg Iles roman Natchez Burning är den första i en planerad trilogi. Låt er inte luras av Goodreads som säger att den är nummer 4. Huvudpersonen  Penn Cage har figurerat i tidigare romaner, men Natchez Burning är den första boken i den här trilogin. Platsen är Natchez, Mississippi och Penn Cages far, den högt ansedde läkaren i staden, anklagas för mord på en afro-amerikansk sjuksköterska som han arbetade med under 1960-talets mörka historia med Ku Klux Klan och en blodig kamp för jämlikhet mellan människor. Penn är övertygad om sin fars oskuld, men doktorns ovilja att ens yttra ett endaste ord om vad han gjorde hemma hos Viola Turner kvällen när hon dog, väcker ändå en känsla av att han försöker dölja något. För att rentvå sin far börjar Penn Cage att gräva i det förflutna och snubblar då på en väl bevarad hemlighet, samtidigt som vissa i det lilla samhället gör allt för att tysta ner sanningen.

Det är vansinnigt spännande och mycket intressant. Inledningskapitlet är bara så otäckt och så spännande! Det fångar mig direkt och tur är nog det, för romanen är 788 sidor lång… Men låt dig inte avskräckas av sidantalet! Jag lovar att den här berättelsen kommer att fängsla, förfära och underhålla dig och vips! så är boken utläst! Fortsättningen kommer ut den 21 april. Nedräkningen har börjat…

Författare: Greg Iles
Titel: Natchez Burning
Förlag: William Morrow

 

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 januari, 2015 i Böcker, Kärlek, Sorg, Spänning, Vänskap

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s