RSS

Ät aldrig ett äpple som kommer rullandes mot dig!

09 Mar

9780553384833Håhåjaja! Jag ligger fortfarande efter litet i bloggandet (läser just nu MYCKET!). Nu är det Garden Spells av Sarah Addison Allen som jag vill skriva lite om. Jag ska precis börja läsa First Frost, som är en uppföljare till Garden Spells. Jag tyckte att den var snäppet bättre än Lost Lake. Jag gillar hur det magiska vävs in i det verkliga livet, både som metafor och som ett mystiskt element i berättelsen. Riktigt spännande är det också emellanåt!

The Waverleys i Bascom, North Carolina (fiktiv plats, för övrigt) har alltid varit lite speciella av sig och deras trädgård har ett rykte om sig. Växterna sägs ha magiska egenskaper och på tomten växer ett äppelträd, men dess frukt bör man inte äta. Inte ens om det kommer rullande mot dig. Claire Waverley använder sig av växternas olika egenskaper för att påverka sakernas tillstånd i det lilla samhället och är därför oerhört populär som cateringansvarig vid olika tillställningar. Zucchini ska serveras om du vill bli förstådd, lavendel hindrar dig från att fatta okloka beslut och maskrosor främjar trohet. Hennes kusin Evanelle har också unika egenskaper. Hon tycks ha en förmåga att förutse exakt vad människor kommer att behöva inom kort. När hon delar ut sina presenter, gäller det att vara uppmärksam.

En dag bestämmer sig Claires rebelliska lillasyster Sydney att flytta tillbaka hem till Bascom. Med sig har hon sin lilla dotter Bay. Det är första gången hon återvänder till hemmet, sedan hon var tillräckligt gammal för att fly, på samma sätt som deras egen mor lämnade hemmet när de var små. Sydneys återkomst vänder upp och ner på tillvaron för alla. Inte minst för de båda systrarna själva. Deras bild av uppväxten skiljer sig mycket åt och den nya påtvingade gemenskapen skaver. Som vuxna behöver de både lära känna varandra igen och våga närma sig sina rädslor för att kunna bli lyckliga igen. Deras magiska förmågor kan vara både förbannelse och gåva, beroende på hur de används.

Nu ser jag framemot att återse systrarna Waverley i First Frost!

Författare: Sarah Addison Allen
Titel: Garden Spells
Förlag: Bantam Books

 

 
1 kommentar

Publicerat av på 9 mars, 2015 i Böcker, Kärlek, Spänning, Vänskap

 

Ett svar till “Ät aldrig ett äpple som kommer rullandes mot dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s