RSS

En kärlek som är omöjlig att motstå

19 Aug

perkins_anna_franska_kyssen_omslag_inb_0Anna ska börja på Senior High i Atlanta, USA (en lustig omständighet är att det skulle min dotter M också gjort om vi stannat kvar i USA) när hennes pappa, den pinsamme manusförfattaren, släpper bomben: Han har skrivit in henne på en amerikansk internatskola i Paris! Anna, som inte kan ett enda ord franska, vill absolut inte lämna sitt nästan perfekta liv med hennes bästis som hon delar allt! och killen som jobbar på samma biograf och som äntligen tycks vara intresserad. Väl framme i Paris lär hon, trots språksvårigheterna, känna ett kompisgäng redan första kvällen. I det kompisgänget finns St. Clair, eller Etiénne som han egentligen heter. Han är den snyggaste killen Anna nånsin har sett! Dessutom är han omtänksam och rolig. Definitivt pojkvänsmaterial. Det är bara ett litet problem. Han är upptagen. Hans flickvän går på en annan skola i närheten. Och dessutom så är hon ju redan förälskad i biografkillen hemma i Atlanta, väl? Men att bara vara vänner är inte så lätt. Leenden och blickar utbytes, knän stötes ihop och längtan efter att vara i varandras närhet blir bara större. Under tiden försöker Anna göra sitt bästa och spenderar mycket ledig tid i biosalongerna. Anna älskar verkligen film! Men så kommer juluppehållet och St. Clairs knäppa pappa straffar  sin son med att han inte får åka hem och fira jul. Och Annas föräldrar tycker att det blir alltför dyrt att flyga över till USA för bara någon vecka. De två är i stort sett de enda eleverna som är kvar på skolan. Plötsligt är känslorna de har för varann omöjliga att motstå…

Pirr i magen och ett fånigt leende på läpparna under läsningen av Anna och den franska kyssenCheck!  Stephanie Perkins väcker verkligen minnen från att vara ung och förälskad! Hon bygger upp hela stämningen så fint. Låter läsaren förstå mycket tidigt att så klart att det kommer bli kärlek mellan Anna och St. Clair, frågan är mer hur länge vi måste vänta. Det är en fin kärlekssaga som också innehåller obegripliga föräldrar, smärtfyllda svek och fransk filmkultur. In deed, mysig läsning!

Stephanie Perkins är en amerikansk ungdomsförfattare som haft flera titlar på NY Times bestsellerlista. Anna och den franska kyssen är hennes debutroman.

Tips! I höst kommer ännu en bok av Stephanie Perkins, Lola och pojken i huset bredvid.

Författare: Stephanie Perkins
Titel: Anna och den franska kyssen
Förlag: Modernista

 
2 kommentarer

Publicerat av på 19 augusti, 2015 i Böcker, Debutant, Kärlek, Ungdomar, Vänskap

 

2 svar till “En kärlek som är omöjlig att motstå

 1. Bam

  19 augusti, 2015 at 20:49

  Älskar böcker om tonårsförälskelse, så detta känns nästan som ett måste.

   
  • Fru E

   26 augusti, 2015 at 10:46

   Man blir aldrig för gammal för förälskelser! 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s