RSS

Lättviktigt och lätt glömt

18 Okt

mrs-sinclairs-resvaskaDet var dags för bokcirkel igen i veckan! Mrs. Sinclairs resväska  av Louise Walters var oktober månads bok och K:s val. Vi lyckades få till en mysig träff med alla nio medlemmar! Boken fick betyg mellan 2 och 7 poäng. Jag gav den en 3:a och det var enbart för att jag tyckte att den blev något bättre mot slutet. Så här motiverade jag mitt låga betyg:

1. Det är alldeles för enkelt att bara tro att man kan flörta lite med den bokälskande publiken genom att låta en roman delvis utspela sig i en bokhandel och dessutom flika in upphittade brev här och där som sägs ligga kvar i vissa begagnade böcker som kommer in till affären, men som inte alls tillför berättelsen någonting egentligen. Detsamma gäller andra världskriget. Romaner blir inte nödvändigtvis gripande och spännande bara för att de delvis råkar utspela sig under en dramatisk tid. Fy för billiga trick!

2. Berättelser med två parallella historier, varav oftast en utspelar sig i nutid och den andra i dåtid, tycker jag mycket om, men helst ska de olika berättelserna vara lika intressanta att läsa. Här tyckte jag att nutidsberättelsen var helt ointressant.

3. Språket! Om man ska skriva en roman med mycket dialog, är det bra om man då och då läser högt och lyssnar hur orden faller, om där finns en behaglig rytm i läsningen. Här är det pilsnerfilmsaktiga dialoger i den historiska delen och i nutiden så är det otroligt styltigt!

Nej, Mrs.Sinclairs resväska var inte alls den mysiga läsning som jag hade förväntat mig, tyvärr, och snart har jag förmodligen glömt allt.

Författare: Louise Walters
Titel: Mrs.Sinclairs resväska 
Förlag: Lind & co.

 
 

2 svar till “Lättviktigt och lätt glömt

 1. bloggbohemen

  18 oktober, 2015 at 22:30

  Jag tyckte den funkade som trivsam verklighetsflykt, men jag kan väl inte påstå att jag minns så mycket av den i efterhand. Jag minns dock att jag, precis som du, gillade dåtidsberättelsen bättre än nutidshistorien.

   
 2. Lena

  19 oktober, 2015 at 19:51

  Den här boken har jag liggande bland mina olästa. Köpte den nog mest för omslaget och har inte riktig koll på vad den handlar om.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s