RSS

Full pott för Bolton!

06 Dec

bolton_sma_svarta_logner_omslag_inbJag har precis läst ut Sharon Boltons senaste thriller Små svarta lögner och mina förväntningar infriades! Det här var precis så spännande och omöjligt att släppa som jag hoppats! Det blev en femma på Goodreads i betyg. Så härligt med ett slut som vrider på sig i så många riktningar och som till slut överraskar, får mig att rysa till! Så här ska en thriller skrivas!

Det är en spännande plats som händelserna i Små svarta lögner utspelar sig på: Falklandsöarna som britterna och argentinarna krigade om på 1980-talet och som ligger i sydvästra Atlanten, inte långt rån Kap Horn. När du bor på en ö är det svårt att undkomma de människor du aldrig mer vill träffa. Catrins bästa vän Rachel har gjort det mest fruktansvärda man kan göra mot en annan människa. Hon har dödat Catrins barn. Visserligen kom utredningen fram till att det hela var en tragisk olyckshändelse, men Rachel skulle aldrig ha lämnat de båda pojkarna ensamma i bilen. Och det är därför Catrin är fast  besluten att döda Rachel.

Men så försvinner en pojke på ön. Fallet påminner om två liknande händelser tidigare då två pojkar försvann vid olika tillfällen och aldrig återfanns igen. Går det en mördare lös på ön? Catrin som är polis dras in i fallet och blir mot sin vilja mer engagerad än hon varit på länge. Tillsammans med Callum, ex-militären som blev kvar på ön sen kriget och som tampas med sina egna demoner och som Catrin hade en kärleksaffär med då det Fruktansvärda inträffade, söker hon efter svar på vad som hänt den lille pojken.

Bolton håller sin läsare i ett fast grepp ända fram till slutet och låter alla tre: Catrin, Rachel och Callum, berätta om sina upplevelser. Vem delger oss händelserna mest sanningsenligt? Bolton sår tvivel hos mig och till slut vacklar jag helt blindo. Skickligt och oerhört underhållande!

Författare: Sharon Bolton
Titel: Små svarta lögner
Förlag: Modernista

 
5 kommentarer

Publicerat av på 6 december, 2015 i Böcker, Psykisk ohälsa, Rec.ex., Sorg, Spänning

 

5 svar till “Full pott för Bolton!

 1. Monika

  6 december, 2015 at 13:54

  Jag vill också läsa denna. Ju. Nu.

   
 2. Lena

  6 december, 2015 at 14:01

  Är väldigt sugen på att läsa denna.

   
 3. Eva Karlsson

  23 december, 2015 at 13:58

  Det är hennes bästa. En sådan bok som börjar bra och blir bättre och bättre.
  God Jul, fru E!

   
  • Fru E

   23 december, 2015 at 19:35

   God Jul, Eva! Så bra att du tyckte om den! 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s