RSS

Berörd och förförd

09 Jan

IMG_4112Idag är det lördag och det innebar jobb för mig! Igår kväll läste jag alldeles för länge, men det var absolut nödvändigt att läsa ut Jennifer Nivens Som stjärnor i natten! Vilken underbar berättelse om vänskap, kärlek, sorg och det där Livet som ibland kommer emellan!

Theodore Finch och Violet Markey träffas första gången på riktigt uppe i det höga klocktornet till dt high school där de båda är studenter. Båda är där av samma anledning: de känner ett starkt sug efter att bara strunta i allt och hoppa. Längtan efter att dö är egentligen inte det starkaste skälet, men livet har blivit för svårt för att orka leva. Han dras med perioder där han kämpar mot kvicksanden, det förlamande mörkret. Hon drivs av skuldkänslor för att systern körde ihjäl sig medan hon själv överlevde utan några fysiska skador. När Theodore räddar Violet från att hoppa, så räddar han också sig själv.

Snart får de i uppgift att jobba i par i ett skolprojekt som går ut på att turista lokalt. Den motstridiga vänskapen från Violets sida, utvecklas till att bli ett klassiskt boy meets girl-drama. Det är förstulna blickar, hud som nuddar vid varandras och en massa messande på Facebook. Theodore är påhittig, impulsiv och väldigt bra på ord. Han är precis det Violet behöver för att börja leva igen. Kärleken är verkligen fantastisk och det skriver jag utan någon som helst ironi! Som stjärnor i natten visar verkligen hur starkt behovet av att älska och känna sig älskad verkligen är, även om det inte alltid räcker för ett långt och lyckligt liv.

Theodore påminner för övrigt väldigt mycket om Augustus i The Fault in Our Stars och det finns en del andra likheter mellan dessa båda berättelser. Så du vet, gillar du den ena, gillar du förmodligen den andra. Jag kanske inte älskade Som stjärnor i natten på samma sätt, men jag blev definitivt förtjust! Jennifer Nivens efterord är också starkt läsning och innehåller en hel del tänkvärt.

Författare: Jennifer Niven
Titel: Som stjärnor i natten
Förlag: Lilla Piratförlaget

 
2 kommentarer

Publicerat av på 9 januari, 2016 i Böcker, Humor, Kärlek, Psykisk ohälsa, Sorg, Ungdomar, Vänskap

 

2 svar till “Berörd och förförd

 1. blåmesen

  11 januari, 2016 at 22:20

  Åh, det här låter ju som något att kolla upp! (Även om jag i ärlighetens namn tyckte Augustus i The Fault in Our Stars var lite väl smörig.) Vad skulle du säga att det är för målgrupp, eller snarare: vem tror du kan få ut något av att läsa den?

   
  • Fru E

   17 januari, 2016 at 21:44

   Jag tror att alla som någonsin varit förälskad eller drömmer om att bli kommer att gilla den här! Förmodligen fler kvinnor än män… Kolla ABSOLUT upp! 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s