RSS

Så spännande!

13 Mar

Jag-lät-dig-gå-180x286En bilolycka.

En femårig pojke och hans mamma är på väg hem. Sista biten släpper pojken mammas hand för att springa i förväg. Då kommer en bil i hög fart som inte hinner stanna. En smäll och sen är det tyst. Bilen försvinner utan att stanna och pojken ligger livlös på gatan.

Jenna Greys liv är fullständigt ödelagt efter den tragiska olyckan. Hon flyr till en liten by i Wales, där ingen vet någonting om henne. Hon lär känna sina grannar och långsamt återvänder livet, även om hon fortfarande håller sig på sin vakt. Hon börjar fotografera budskap i sanden och säljer dem som vykort. Men fortfarande vaknar hon varje natt av fruktansvärda mardrömmar och det hon gör sitt bästa för att glömma, spelas upp i hennes huvud om och om igen.

Samtidigt har polisen i Bristol fått släppa utredningen om smitningsolyckan. Det saknas vittnen och de kommer ingen vart. Men Kate har svårt att släppa fallet och Ray låter henne motvilligt fortsätta med sina efterforskningar i största hemlighet. Men så hittar Kate en viktig pusselbit i utredningen som innebär ett genombrott och plötsligt är fallet prioriterat uppifrån igen.

Jag tycker att Jag lät dig gå av Clare Mackintosh är en riktigt bra thriller! OK, kanske att det börjar lite långsamt, men efter drygt 100 sidor blev i alla fall jag rejält överraskad! Ingenting visade sig ha stämt med den bild jag hade. Det är underbart att bli lurad av böcker! Jag älskar det! Efter den blåsningen så var det nästintill omöjligt att sluta läsa och jag blev väldigt berörd av hela berättelsen, samtidigt som det var vansinnigt spännande! Det är inte särskilt förvånade att denna hamnade på brittiska topplistor. Inte alls.

Lite häftigt är det att Clare Mackintish själv arbetade som polis i 12 år, när hon började skriva. Jag lät dig gå bygger på ett verkligt fall som hon arbetade med och är hennes debutroman.

Författare: Clare Mackintosh
Titel: Jag lät dig gå
Förlag: Lind & co.

 
3 kommentarer

Publicerat av på 13 mars, 2016 i Böcker, Debutant, Deckare, Sorg, Spänning

 

3 svar till “Så spännande!

 1. Monika

  14 mars, 2016 at 09:02

  Snart, snart, snart. Som första bok i april eller så. Då ska jag läsa den.

   
 2. Erika

  31 mars, 2016 at 20:39

  Ja den är jättebra tycker jag. Så spännande och att man inte kan lista ut läget är riktigt uppfriskande.

   
 3. annettejuhlin

  7 september, 2016 at 13:12

  Jag håller med dig om att man blir lurad till att börja med. Jag gillade också den här boken, framförallt den första delen som var långsamt berättad och mer stämningsfull än andra hälften av boken.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s