RSS

BOTNS-hyllad thriller

13 Jun

img_4579Jag var i Dublin på weekend-resa i våras och besökte då charmiga Chapters bookstore. Där föll ögonen på en thriller som jag kommer ihåg att BOTNS har pratat om och hyllat. Black-eyed Susans är Julia Heaberlins tredje thriller som utspelar sig i Texas, USA, där författaren också bor. Det här är en mörk historia som är svår att släppa!

Huvudpersonen Tessa kallar mannen som höll henne fånge i graven med kvinnolik för ”Monstret” (samt en massa Svartöga planterade på marken ovan, som för övrigt inte alls liknar blommorna på omslaget…). Trots att det gått 18 år sen den fruktansvärda upplevelsen så har det inte gått en dag utan att Tessa tänkt på honom, monstret som dömdes till döden och nu äntligen ska avrättas. Fortfarande hör hon rösterna av de döda kvinnorna tala med henne. Berättelsen varvas med återblickar från tiden kort efter att hon räddades ur graven. Då kallade hon sg själv för Tessie och hamnade i en karusell av mediabevakning, rättegångar och psykologsessioner. Före överfallet var hon en lovande sprinter med framtiden för sig och trots att alla säger att hon ska vara tacksam för att hon överlevde, så är tacksamhet den känsla hon minst känner. Dagarna före avrättningen presenterar den åtalades advokat övertygande bevisning att den man som dömdes antagligen inte är den verklige gärningsmannen och Tessa tvingas söka i sitt förflutna efter de svar på de frågor som fortfarande är obesvarade. Det leder henne tillbaka till vänskapen med Lydia som var besatt av spännande historier och vilkas vänskap fick ett abrupt slut under rättegången på grund av händelser som läsaren länge hålls ovetande om. Samtidigt är Tessa ensamstående mamma till en tonårig dotter närmar sig den åldern då Tessa rövades bort. Hon har ett komplicerat förhållande till pappan, som arbetar i det militära och ofta är stationerad utomlands.

Black-eyed Susans håller verkligen läsaren i sitt grepp hela vägen och just som man inbillar sig att man förstår vad som hänt, så kommer twisten! Det är läsning som påminner mig om varför jag älskar thrillers så och måste-läsning för alla som älskar psykologisk spänning!

Författare: Julia Heaberlin

Titel: Black-eyed Susans

Förlag: Penguin

 
4 kommentarer

Publicerat av på 13 juni, 2016 i Böcker, Psykisk ohälsa, Spänning

 

4 svar till “BOTNS-hyllad thriller

 1. Hanneles bibliotek

  13 juni, 2016 at 14:40

  spännande

   
 2. Monika

  13 juni, 2016 at 19:00

  Ska till Irland i sommar och verkar få några timmar på egen hand i Dublin. Var ligger den där bokhandeln? 😉

   
  • Fru E

   18 juni, 2016 at 17:24

   Hej! Den ligger mitt i centrum, på Parnell St. Tyvärr ligger deras hemsida nere för uppdatering, men de finns på facebook. Klart du ska dit! 🙂

    
   • Monika

    24 juli, 2016 at 08:02

    Den var definitivt värd ett besök 🙂 Tack för tipset! Jag lyckades stå emot alla böcker, men fick med mig tre bokmärken 🙂

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s