RSS

När biblioteksbesöket blir läskigare än man tänkt sig

10 Sep

img_0063

På fredagar är jag skolbibliotekarie i en F-6-skola! Därför kommer det förhoppningsvis dyka upp en del böcker för barn och ungdomar här framöver. Jag har jobbat som skolbibliotekarie tidigare, men det var ungefär 9 år sen så jag har tappat en massa bokkunskap när det gäller barn- och ungdomslitteratur. Svårt det där att hinna läsa allt man vill, eller hur?

Spökspanarna av Annika Widholm är en lättläst bok för barn som lämnat det första nybörjarstadiet i sin läsning. Hanna och Malva är med sin skolklass på biblioteket. De ska låna böcker, men i stället hamnar de i ett riktigt äventyr! Tjejen som jobbar på biblioteket (bibliotekarie är ett krångligt ord, som författaren påpekar) berättar att det finns många läskiga böcker i hyllorna, men det läskigaste är ändå spöket som finns på riktigt i biblioteket. Spöket är en gammal och elak bibliotekarie som sägs leta efter en alldeles speciell bok. Ibland kan man höra hennes knarrande steg.

Malva och Hanna tycker att det är svårt att hitta en bok som de vill låna. Det finns ju så många att välja på! När de ser lådan med upphittade grejer som besökare glömt kvar, så bestämmer de sig för att försöka hitta något själva att lägga i. Då hör de plötsligt ett knarrande…

Här finns en massa rysligheter och cliffhangers som gör att man hela tiden vill läsa vidare. Jonna Björnstjerna har illustrerat med lagom läskiga bilder och gjort det mycket stämningsfullt!

Författare: Annika Widholm
Illustratör: Jonna Björnstjerna
Titel: Spökspanarna
Förlag: Hegas

 
1 kommentar

Publicerat av på 10 september, 2016 i Barn, Böcker, Spänning

 

Ett svar till “När biblioteksbesöket blir läskigare än man tänkt sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s