RSS

För en vecka sen…

01 Okt

… Bokmässan i Göteborg!

Längsta signeringskön? Definitivt den till Ingemar Stenmark! (Det enda jag kunde tänka på var hur mycket han måste avsky detta!)

Mest intressanta samtalet jag och Herr E lyssnade på var Ola Larsmo om sin nya dokumentärroman Swede Hollow. Och påminnelsen om att många svenskar en gång i tiden var ekonomiska flyktingar slom flydde Sverige främst för att skapa sig ett bättre liv, inte för att undgå krig. Det retar mig att vi aldrig besökte platsen Swede Hollow utanför Minneapolis när vi var där. Just det faktum att det inte finns något kvar av den svenska kåkstaden gjorde att vi aldrig åkte dit. Men jag hade gärna velat ha sett dalen nu. (Tack till studieförbundet Bilda för block och penna!)

Samtalet ”20 år av bokprat och boktjat” mellan läsambassadören Anne-Marie Körling och författarna Johan Unenge och Mås Gahrton gav en del tips om hur man lockar barn och unga att bli lässugna. Bland annat slogs det fast att det är viktigt att ”luras” (den här boken är nog ingenting för dig, den är alldeles för otäck) och att skippa alla fåniga regler kring läsning, t ex vad som är ok att läsa och på vilket sätt.

Märkligaste samtalet var nog det på Crime-scenen (urfånigt namn!) mellan Jens Lapidus och Sofi Oksanen. Han har skrivit en jubileumsbok om sin roman Snabba cash och hon har läst den och skrivit ett avsnitt i den.

Sen så träffade jag Sveriges Trevligaste Författare, som också är en vansinnigt begåvad sådan: Mattias Edvardsson! Så roligt att få möjlighet att ses efter att ha haft lite kontakt på sociala medier de senaste åren! Vi pratade lite selfies, mingelångest och vad vi läste just nu (måste kolla upp den där Stefan Lindberg!)

img_0118-1

Mest inspirerad blev vi av samtalet med Annika Taesler som lämnade en akademisk karriär för att prova hur duktig dressyrryttare hon kunde bli. Sedan bröt hon nacken när hennes favorithäst blev skrämd i skogen och hölls nedsövd i två veckor och det var osäkert om hon skulle överleva med sin brutna nacke. Hennes självbiografi heter Ända in i märgen och handlar om hennes kamp tillbaka till livet. Den ligger i min stora TBR*-hög.

TBR = To Be Read

Nu är det inte ens ett år till nästa bokmässa!

 
1 kommentar

Publicerat av på 1 oktober, 2016 i Bokmässan

 

Ett svar till “För en vecka sen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s