RSS

Hett i hyllan 1

14 Feb

image

Monika på bokbloggen Bokföring enligt Monika kommer med en rolig uppmaning: Visa världen vilka bortglömda skatter (a k a hyllvärmare) som gömmer sig i våra bokhyllor! Du vet, de där böckerna som du en gång i tiden ansåg dig tvungen att äga och som du inte kunde vänta tills att få börja läsa? Böckerna som står där och fortfarande ger dig dåligt samvete, bortglömda men ändå högst närvarande. Nu är det dags för dem att få synas! Här hittar du många andra bokbloggare som visar upp sina dolda skatter.

Själv behövde jag inte alls leta. Den här boken har inte stått så länge i bokhyllan, men är en sån typisk bok som jag ju så gärna ville läsa när jag köpte den, men så blev den liggande.. eller stående, då. Boken heter Unbecoming och är skriven av Rebecca Scherm, inköpt juni 2015 på resa hem från fotbolls-VM i Canada, mot Roswell, GA, med ett stopp i Chicago. Där besökte jag bokhandeln Unabridged Bookstore och där fick jag syn på den.

Så här står det bland annat om den på flikens insida:

”The first lie Grace had told Hanna was her name…

In a grubby antiques shop on the outskirts of Paris, Grace restores bric-a-brac, mends teapots, resets gems. She calls herself Julie, says she’s from California, and slips back to a rented room at night (…)

Back in Garland, Tennessee, two Young men are about to be paroled, Both have served time for a crime about which Grace knows a great deal. Their daring escapade went bad, but not Before Grace made it onto a plane – contraband in her carry-on, and began methodically disassembling the known facts of her Life.Now she knows that somehow, a piece of her past will find her. (…)

Rebecca Scherm’s novel is truly a brilliant debut, with echoes from classics from Hitchcock and Highsmith but written with the subtlety and precision of the best contemporary fiction.”

Inte så konstigt att jag föll för Unbecoming va? Nu är det jag som lägger tillbaka den i TBR-högen så att den inte glöms bort igen!

 

 

 
4 kommentarer

Publicerat av på 14 februari, 2017 i Böcker, Hyllvärmare

 

4 svar till “Hett i hyllan 1

 1. Monika

  14 februari, 2017 at 14:52

  Det är inte klokt vilka skatter man hittar när man börjar röja i dammet 🙂 Jag har läst flera av de böcker som fått vara med i hett i hyllan, bara för att jag plötsligt blev väldigt sugen på dem 🙂

   
  • Fru E

   14 februari, 2017 at 17:10

   Hej Monika! Jag kunde inte kommentera på ditt inlägg och lägga in länken till mitt inlägg…? Sidan hängde sig hela tiden p g a script. Testade att öppna den både i IE och Mozilla Firefox, utan att det fungerade..?

    
   • Monika

    14 februari, 2017 at 17:50

    Jag vet inte vad det skulle kunna vara, det funkar ju för vissa. Det enda jag kan komma på är att prova antingen https://bokslut.blogspot.com eller http://bokslut.blogspot.com jag vet att blogger har ändrat på något där 🙂

     
   • Fru E

    14 februari, 2017 at 18:11

    OK, förhoppningsvis var det nåt högst tillfälligt. 🙂

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s