RSS

Fel bok eller fel läsare, kanske

14 Maj

Poliskommissarie Iris Riverdal kallas till utryckning i ett förmodat lägenhetsbråk. När hon kommer fram till lägenheten hittar hon en död kvinna och hinner se en snabb skymt av den förmodade mördaren. Plötsligt känner hon att pistolen som hon håller i sin hand riktas mot kvinnan istället för mot den flyende gärningsmannen. Hon förstår inte alls vad som händer med henne. Det är som om en osynlig kraft försöker styra henne och ta över hennes kropp och sinne. Därefter hittas fler lik som inte tycks ha något samband med varandra till en början, men ju mer Iris Riverdal nystar i fallen, desto fler trådar hittar hon som bottnar i ett mörkt förflutet. Mörkermännen tycks vara tillbaka.

När jag började läsa De mörkermärkta av Mattias Leivinger och Johannes Pinter så trodde jag att det skulle vara en ”vanlig” deckare, men insåg en bit in i boken att det här förmodligen skulle dra åt skräck och det övernaturliga = inte riktigt min kopp te! Därför är jag egentligen inte rätt person att recensera den här boken. Jag hyser så att säga alltid en viss skepsis mot den här genren och är ganska svårflörtad… Jag är oerhört picky när det gäller den här typen av litteratur och måste vara på rätt humör för att kunna uppskatta den. För mig blir därför den här berättelsen inte det minsta spännande, eftersom jag inte köper intrigen. Däremot tror jag att för rätt läsare kan den här boken säkert vara en riktig bladvändare!

Det är mycket som händer i berättelsen och stundtals blir det lite rörigt, tycker jag. Det jag verkligen känner att jag kan lyfta fram är språket som är välskrivet och har fint flyt! Att det är två författare märks inte och den lite korthuggna tonen matchar innehållet väl. Stämningen är tät och lite rå. Dessutom är karaktärerna fint tecknade och trovärdiga. Jag blir allt lite nyfiken på personerna och deras drivkrafter! De mörkermärkta är första delen i en planerad trilogi och som sig bör lämnar författarna en hel del obesvarade frågor inför nästa del.

Författare: Mattias Leivinger & Johannes Pinter
Titel: De mörkermärkta
Förlag: Piratförlaget

 
4 kommentarer

Publicerat av på 14 maj, 2017 i Böcker, Rec.ex., Skräck

 

4 svar till “Fel bok eller fel läsare, kanske

 1. Joelinda

  14 maj, 2017 at 09:11

  Jag har inte läst boken och borde väl inte uttala mig, men NAMNET. Suck. ”Iris Riverdal”, jag får rysningar. Det är som hämtat ur en barnbok, lite FÖR välljudande och konstruerat. Jag vet inte varför Iris fick heta just så, men Riverdal låter som en blinkning mot någon Å-dal och irisar växer ju gärna vid vatten.

   
  • Fru E

   16 maj, 2017 at 14:27

   Haha, tack för dagens skratt! Du har förstås rätt! Jag tänkte aldrig så! 🙂

    
 2. Vargnatts bokhylla

  20 maj, 2017 at 20:54

  Jag trodde att jag skulle gilla den pga det övernaturliga men blev jättebesviken.

   
  • Fru E

   24 maj, 2017 at 13:57

   Vad blev du besviken på? Jag är nyfiken!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s