RSS

De sju systrarna

02 Jan

De sju systrarnaLucinda Riley heter en irländsk författare som fått två romaner översatta till svenska. I slutet av oktober kom den senaste av dem, De sju systrarna, i min ägo. Ska jag kort säga något om vilken typ av roman det är så skulle jag jämföra denna med Kate Mortons romaner. För som Kate Morton alltid skriver två parallella historier, gör Lucinda Riley när hon kommer med den första delen av sju planerade. Romanserien bygger på legenden om Plejaderna. Enligt pressutskicket ska det så småningom bli en tv-serie av böckerna och det skulle bli perfekt, tror jag! De sju systrarna har det mesta: omöjlig kärlek, familjehemligheter, historiska miljöer, lite detektivarbete och mystik.. Det här är en roman att förlora sig i!

Maia och hennes fem systrar har alla blivit adopterade av Pa Salt, en hemlighetsfull miljardär som byggt sig ett eget paradis utanför Genève. När han plötsligt går bort och begravs till havs, samlas syskonen på egendomen och varje syster får en ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sitt ursprung. Maias ledtrådar leder henne till Rio de Janiero, dit hon också reser. Hon arbetar som översättare och har en författare som hon arbetat med där. Tillsammans nystar de upp alla trådarna i Maias förflutna och berättelsen delar sig i två. Vi får följa med tillbaka till 1920-talet då Izabela Bonfacio, Maias mormor, är redo för att giftas bort. Hennes far har arbetat upp en förmögenhet i kaffeindustrin men drömmer om att tillhöral den verkliga aristokratin. Lägligt nog finns där en ogift ung man, Gustavo Aires Cabral, som blir förtjust i Izabela. Izabela älskar sin far, men älskar inte Gustavo. Hon lyckas köpa sig lite tid genom att övertala pappan och Gustavo att få följa med sin väninnan och hennes familj på en resa till Europa. Väl där så träffar hon en ung konstnär, Laurent Brouilly, Han går i lära hos en skulptör som heter Paul Landowski och som arbetar med en magnifik kristusstaty som ska placeras på berget ovanför Rio… I Laurents studio upptäcker Izabela vad äkta kärlek är och hon slits mellan plikten och önskan om att leva sitt liv som hon själv valt.

Jag älskar att de historiska referenserna är autentiska och att Paul Landowski faktiskt byggde den berömda statyn Cristo Redentor utanför Rio! Likaså är jag väldigt nyfiken på vem den där sjunde systern är och jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa de andra syskonens familjehistoria. Hoppas och tror att nästa bok i serien kommer ut på svenska under 2018! Jag har i alla fall hittat tre delar på engelska: The Storm Sister, The Shadow Sister och The Pearl Sister.

Förfáttare: Lucinda Riley
Titel: De sju systrarna
Förlag: Bazar förlag

 

8 svar till “De sju systrarna

 1. annettejuhlin

  3 januari, 2018 at 08:55

  Jag har sett den här i flera bloggar och blir mer och mer nyfiken på den. Skall den bli teveserie är det dessutom roligare att ha läst böckerna först.

   
  • Fru E

   6 januari, 2018 at 19:41

   Ja, sen vet man ju förstås aldrig om tv-serien når Sverige. Men det är ändå en fint läsäventyr!

    
 2. Vargnatts bokhylla

  3 januari, 2018 at 19:29

  Längtar verkligen efter del 2!

   
  • Fru E

   6 januari, 2018 at 19:38

   Har du koll på när den kommer på sv?

    
 3. Lena

  3 januari, 2018 at 22:34

  Gillade denna bok riktigt mycket. Är också nyfiken på vem den sjunde systern kan vara och pappan verkar också lite mystisk.

   
  • Fru E

   6 januari, 2018 at 19:37

   Absolut! Här finns nog många hemligheter att föra fram i ljuset! Det blir en spännande fortsättning! 🙂

    
 4. Solveig

  28 november, 2019 at 10:27

  Har läst de 4 första böckerna och ser att del 5 kommer ut i januari. Vet någon när/om ytterligare böcker kommer?

   
  • Fru E

   12 januari, 2020 at 12:01

   Du kan kolla med förlaget! Om jag minns rätt så finns de på engelska så det är nog en fråga om när titlarna planeras ges ut. Och förlåt att svaret dröjde!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s