RSS

Vill man ha något i livet, får man ta det!

11 Apr

Den sista mrs ParrishJag gillar ju spänningslitteratur, det är ingen hemlighet. Jag älskar att svepas med i en berättelse som håller mig på halster och som förmår att överraska! Ibland är jag vaken alldeles för sent, trots att jag ska jobba dagen efter. Det var precis vad som hände när jag läste Den sista Mrs. Parrish av Liv Constantine!

Amber Patterson är en kvinna som fötts utan tur. Hennes uppväxt innebar inte några extravaganser och gav henne absolut inget av det hon egentligen förtjänar, d.v.s. makt och pengar. Därför tycker hon att hon är helt berättigad till att själv skaffa sig det som andra har fått helt gratis och utan att anstränga sig. Hon tar sikte på Daphne Parrish, som hon beundrat på håll. Mrs. Parrish är gift med den tio år äldre, men fortfarande mycket stilige, Jackson Parrish. Han är dessutom snuskigt rik och verkar vara den perfekte äkte maken. Amber närmar sig Daphne genom att uppfinna en död syster som gått bort i cystiskt fibros (CF). På så sätt kan hon knyta Daphne till sig eftersom hennes syster faktiskt dog i CF och därför har hon startat en välgörenhetsinsamling till förmån för de som på något sätt drabbats av sjukdomen.

Amber och Daphne blir snart riktigt goda vänner. Daphne bjuder in Amber att träffa Jackson och deras två döttrar. Snart är hon en given gäst i familjen Parrish hem. Amber anstränger sig verkligen för att göra ett lagom gott intryck (hon vill ju inte avslöja sina planer för tidigt) och har läst på om saker som hon vet intresserar dem. Allt för att ställa sig in. Hon klär sig oansenligt och gör allt för att påminna Jackson om en yngre upplaga av Daphne. En kvinna som han kan forma på samma sätt som han gjorde med Daphne, som inte heller visste något om den fina världen innan hon träffade Jackson. Som ett led i sin väg mot att ta över Daphnes roll som mrs Parrish, diktar hon ihop en historia om att hon blivit utsatt för sexuella trakasserier av sin chef och fått sparken när hon inte ville gå med på hans inviter. Snart har hon fått arbete som assistent till Jacksons sekreterare och därefter dröjer det inte längre förrän hon själv blivit Jacksons sekreterare. Hon är otroligt kreativ och målmedveten i sin strävan efter att bli den nya Mrs. Parrish. När Daphne en dag nämner att hon inte verkar kunna ge den son som Jackson så förtvivlat önskar sig, ser Amber en möjlighet att skynda på processen.

Så långt är det ”bara” en underhållande thriller. Handlingen utvecklas ungefär så som jag hade tänkt mig. Jag förfasas förstås över Ambers kallhamrade attityd och känner verkligen med Daphne, men kan fortfarande avbryta min läsning för att göra andra saker. Och så kommer kvällen när jag tänker läsa ett enda kapitel för att lättare kunna somna. Men så händer det plötsligt något i boken som gör att berättelsen blir en helt annan! Det är nästan så jag sätter mig upp i sängen när jag läser – så överraskad blir jag! Och sen är det väldigt svårt att sluta läsa…

Liv Constantine är egentligen en pseudonym för systrarna Lynne och Valerie Constantine. Den sista mrs Parrish är deras debutroman. De bor i var sin ände av USA men tillbringar timmar varje dag med att mejla och prata på Facetime. Imponerande att de ändå kan skriva en bok tillsammans! Jag hoppas det blir fler!

Författare: Liv Constantine
Titel: Den sista mrs Parrish
Förlag: Harper Collins Nordic

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 11 april, 2018 i Böcker, Debutant, Rec.ex., Spänning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s