RSS

The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay

13 Aug
The Cabin at the End of the World

Den här boken plockade jag upp från bordet på Amazon Books i Washington D.C. när jag var där i somras. Jag gillade titeln skarpt, The Cabin at the End of the World, men kände inte alls till förfatatren, Paul Tremblay. Däremot var den snyggt blurbad av Stephen King, som var en av min älsklingsförfattare en gång i tiden (läs: gymnasiet). Jag tänkte spänning! men den här berättelsen rymmer så mycket mer! Här finns varm kärlek mellan älskande, fin kärlek mellan förälder-barn och vice versa samt en otäck, hotande apokalyps.

Sjuåriga Wen, som är adopterad av ett gaypar, är ute och leker på tomten till stugan hennes pappor hyrt för att fly världen en stund. Bortkopplade från alla måsten och inte minst internet och telefon hoppas de på en rogivande vistelse. Wen är en brådmogen och nyfiken tjej och i berättelsens inledning har hon fullt upp med att fånga syrsor i en glasburk. Hennes föräldrar är inne i stugan och hör inte att Wen börjar prata med en främmande karl ute på gräsmattan, trots att hon egentligen vet att hon inte får. Men mannen, som visar sig heta Leonard, tycks förstå henne på ett sätt som vuxna sällan gör och han känns som hennes vän. Plötsligt kommer tre andra personer gåendes mot stugan och i händerna har de något som liknar vapen. Wen blir rädd och springer in till stugan, men innan hon är inne hör hon att han säger till henne:

”None of what’s going to happen is your fault. You haven´t done anything wrong, but the Three of you will have tom make some tough decisions, I wish with all my broken heart you didn’t have to.”

Mer tänker jag faktiskt inte berätta om den här boken! Just för att jag tycker att den verkligen vinner på att man inte har en aning om vart den ska ta vägen. Sidorna vänder sig själv, det här är så ruggigt spännande! Mörkret lurar hela tiden över texten och utgången tycks helt oviss. Jag kan dock berätta att jag faktiskt blev lite irriterad över slutet först. Men sen funderade jag på det en stund och kom fram till att det i själva verket inte kunde ha slutat på något annat sätt! Det var en häftig upplevelse att helt omvärdera min uppfattning på det här sättet! Nyttigt och häftigt! Jag vet inte om The Cabin at the End of the World kommer att översättas till svenska, men oavsett, det här är en läsupplevelse utöver den vanliga, jag lovar! Missa inte! Du kommer att bli både underhållen, ledsen och oroad!

Författare: Paul Tremblay
Titel: The Cabin at the End of the World
Förlag: William Morrow

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 augusti, 2018 i Böcker, Kärlek, Sorg, Spänning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s