RSS

Harlan Coben är tillbaka!

07 Jan

Inte utan digPlanen är egentligen genialisk. Så här ska det gå till: En kvinna går in i en bar på jakt efter en rik snubbe att ragga på. Hon hittar sitt offer sittandes vid bardisken och närmar sig honom, noga med att se till att han dricker flitigt. Senare på kvällen har hon kontakt med en annan person på mobilen. ”PV” bli kodordet för ”på väg” och det skickar hon iväg när hon fått mannen i baren att erbjuda henne skjuts, trots att han druckit alldeles för mycket för att köra bil. Personen som får meddelandet att de är på väg, sitter i en polisbil och har just gått av sitt pass. Han stoppar mannen som kör rattfull och ber att få se körkort och att han ska blåsa.

Och så långt går allt som tänkt, men på väg tillbaka till polisbilen öppnar plötsligt mannen i bilen eld och skjuter ihjäl polismannen. Under tumultet försvinner kvinnan. Kvar finns endast de fingeravtryck hon lämnade i bilen. Inte heller mannen finns att spåra. Bilen visar sig vara hyrd i ett falskt namn.

En sen kväll för 15 år sen omkom polismannen Nap Dumas bror och dennes flickvän i vad som förmodas vara en tragisk olycka. Samma kväll försvann också Naps flickvän Maura spårlöst, utan förklaring. Han har ingen aning om vad som hände, men det har knappt gått en dag som han inte tänkt på henne och undrat. När fingeravtrycken i bilen som hittas efter att en polisman blivit nedskjuten visar sig tillhöra just den försvunna Maura, väcks Naps besatthet att ta reda på vad som hände den där kvällen för så länge sen. Han får rannsaka sitt eget minne, såväl som söka upp de personer som fanns i den närmaste kretsen för att kunna nysta i härvan och upptäcker då att ingenting han trodde var sant, visar sig stämma.

Harlan Coben har gjort det igen! Inte utan dig är en ÄKTA bladvändare av den typ han bemästrar till fullo! Korta kapitel, flämtande spänning och helt omöjlig att släppa! Jag var ju liten besviken efter att ha läst den förra, Sanningen, som jag inte riktigt tyckte levde upp till mina förväntningar. Nu är Harlan Coben tillbaka i sitt esse och jag njuter varje sekund under läsningen! Få kan skriva om lögner som förgiftar omgivning som han och han är verkligen makalös på att få ihop alla lösa trådar i slutet. Inte kan jag lista ut hur allt ligger till, men jag lyckas ändå se igenom en liten dimridå och blir barnsligt nöjd! Men något ska jag väl ha lärt mig efter alla utlästa thrillers? 😉

Författare: Harlan Coben
Titel: Inte utan dig
Förlag: Bookmark

 

 
7 kommentarer

Publicerat av på 7 januari, 2019 i Böcker, Rec.ex., Spänning

 

7 svar till “Harlan Coben är tillbaka!

 1. Monika

  7 januari, 2019 at 20:27

  Så pass alltså? Då kanske jag ska läsa den ändå. Jag har tvekat för han är lite ojämn, den käre Coben.

   
 2. Annika

  8 januari, 2019 at 21:52

  Coben har varit en favorit under lång tid men jag håller med Monika i att han är lite ojämn. Den här ska jag dock absolut läsa!

   
  • Fru E

   10 januari, 2019 at 15:24

   Ja, jag håller med dig i att han är lite ojämn… samt att man inte får läsa för många böcker av honom i rad. Men denna var riktigt bra! God läsning! 🙂

    
 3. Anneli's tankar om lite av varje

  9 januari, 2019 at 10:59

  Åh äntligen en ny bok av Harlan Coben! Jag gillar honom skarpt och blir till att beställa den genast.

   
  • Fru E

   10 januari, 2019 at 15:20

   Härligt! Hoppas att du gillar! 🙂

    
 4. Lotta Lundh

  12 januari, 2019 at 22:43

  Om du gillar deckare, hoppas jag att du också vill läsa min, som heter Familjen! Den är del ett i en serie om kriminalare Erik Ljung i värmländska Sunne. Böckerna ges ut av Lind&Co, ljudboken kommer ut 21 januari med uppläsare Reine Brynolfsson!

   
  • Fru E

   12 januari, 2019 at 23:53

   Hej Lotta! Det låter spännande, jag hoppas att jag får möjlighet till det! Tack för tips!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s