RSS

Ristat i hud av Ashely Dyer

25 Jan

Bakom författarpseudonymen Ashley Dyer döljer sig två kvinnor. Den ena, Margaret Murphy, är en prisbelönt romanförfattare och den andra, Helen Pepper, är både polis och kriminaltekniker. Ristat i hud är deras första bok om polisduon Greg Carver och Ruth Lake.

Under en längre tid har flera unga kvinnor kidnappats och senare hittats mördade. Under tortyrliknande förhållanden har mördaren ristat in tatueringar på varenda liten hudflik på deras kroppar. Undersökningar har visats att det gjort på ett gammalmodigt sätt, med en tagg från en växt. Ytterst smärtsamt och utdraget förlopp som tyder på en ofattbar grymhet.

Själva inledningen är en fullpott! Ett smart sätt av författarparet att skapa spänning redan från första stund! En kväll blir Ruth nämligen kontaktad av en berusad Carver, men när hon kommer hem till honom hittar hon honom skjuten i en stol. I stället för att göra det som förväntas av henne, det vill säga lämna brottsplatsen orörd och begära in förstärkning direkt, gör hon det helt motsatta. Hon städar snabbt bort alla spår efter gärningspersonen och sen larmar hon sina kollegor. Varför gör hon så? Varför är hon så mån om att sudda bort alla spår? Är det någon hon försöker skydda? När Ruth kort därpå besöker Carver på sjukhuset, upptäcker hon att han också döljer något som kan vara viktigt i jakten på seriemördaren. Men varför? Kan hon verkligen lita på sin kollega?

Ristat i hud har således två intressanta historier att berätta. Jag tycker att spelet mellan Carver och Ruth är den mest spännande. Känslan av att ingen av dem är riktigt pålitlig väcker min nyfikenhet mer än själva brotten som ska lösas. Det är ingen nackdel, men kanske inte författarnas intention egentligen? Jag läser med ett krypande obehag och upplösningen är minst sagt dramatisk! Absolut vill jag fortsätta läsa den här serien! Framförallt vill jag veta mer om Ruth Lakes hemlighetsfulla liv.

Författare: Ashley Dyer
Titel: Ristat i hud
Förlag: LB förlag

 
3 kommentarer

Publicerat av på 25 januari, 2019 i Böcker, Deckare, Rec.ex., Spänning

 

3 svar till “Ristat i hud av Ashely Dyer

 1. Carro

  25 januari, 2019 at 15:07

  Tyckte också att inledningen var en fullpoängare! Men för mig gav den kanske också då lite för höga förväntningar som jag inte tyckte att den kunde leverera upp till sedan..

   
  • Fru E

   30 januari, 2019 at 14:10

   Trist när det händer! Tur att det finns så många andra att välja på då. 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s