RSS

Överraskande läsning!

30 Jan

Det damp ner ett recex innan jul av en författare jag aldrig tidigare hört talas om, Taylor Jenkins Reid. Evelyn Hugos sju äkta män är kanske inte en bok som jag skulle ha fastnat för på egen hand, men desto bättre när de kommer direkt i brevlådan och dessutom visar sig vara riktigt underhållande att läsa!

Boken börjar med Monique som jobbar på en tidning. Hon är absolut ingen av de stora stjärnorna på redaktionen utan hankar sig fram med de mindre uppdragen. Så hör den superkända, men på senare år lite folkskygga, Hollywoodaktrisen Evelyn Hugo av sig till Moniques chef och vill att de gör ett intervju med henne. Hon är dessutom väldigt noga med att påpeka att det är just Monique som hon vill ska skriva om henne, annars ställer hon inte upp.
Monique förstår ingenting och funderar mycket på hur det kommer sig att Evelyn Hugo särskilt hade bett om henne. Kanske har hon skrivit något som hon har tyckt om? Även om det verkar märkligt, Monique har ju inte gjort några större reportage. När hon frågar Evelyn Hugo själv så säger hon bara lite hemlighetsfullt, att varför hon valde just Monique kommer hon att komma fram till längre fram i berättelsen. Så börjar hon berätta om sitt liv, från allra första början och uppväxten i Hell’s Kitchen i New York till de stora framgångarna i Hollywood. Och om alla de sju männen som hon varit gift med förstås.

Inledningsvis tycker jag att boken känns lite lam och funderar om den verkligen är något för mig, men sen så plötsligt vänder det och jag är fast! Evelyn Hugos sju äkta män är verkligen sträckläsning! Världen som beskrivs är både glamorös och trångsint. Evelyn Hugo tycks vara en överjordisk kvinna. Inte enbart makalöst vacker utan också väldigt förslagen, med en aura av mystik kring sig. Men berättelsen har också ett oväntat djup och tar upp viktiga frågor som fortfarande känns aktuella idag i viss mån. Dessutom är gestaltningen fantastiskt välgjord! Alla personer känns så verkliga och ibland glömmer jag bort att det inte är en biografi jag läser, det känns som om det verkligen är någon som berättar om sitt spännande liv för mig! Det kommer inga explosiva vändpunkter, det är helt enkelt inte den sortens berättelse. Ändå blir jag totalt uppslukad och boken erbjuder verkligen en stunds underbar verklighetsflykt. Så stor tack till LB Förlag för möjligheten att läsa och bli överraskad!

Författare: Taylor Jenkins Reid
Titel: Evelyn Hugos sju äkta män
Förlag: LB förlag

 

 
3 kommentarer

Publicerat av på 30 januari, 2019 i Böcker, Historisk roman, Kärlek, Rec.ex., Vänskap

 

3 svar till “Överraskande läsning!

 1. bokprinsessorna

  30 januari, 2019 at 19:37

  Jag håller med dig i allt du skriver. Det känns verkligen som att läsa en biografi. Har inte så mycket kvar att läsa nu och jag vill nästan inte att den skall ta slut! 😛

   
  • Fru E

   31 januari, 2019 at 14:48

   Visst är det en härlig känsla? Jag tycker att författaren har lyckats levandegöra både personer och miljö på ett sånt sätt att det nästan känns ”på riktigt”.

    
   • bokprinsessorna

    5 februari, 2019 at 21:27

    Ja det kan jag absolut hålla med om. Hade ingen tanke att det som hände mot slutet kunde ha hänt heller så det vart en överraskning (brevet)

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s