RSS

Lång väg till rättvisa

03 Mar

David Baldacci har jag faktiskt lyssnat på en gång i Atlanta, när jag bodde där. Herr E gillar hans böcker och det var därför jag hängde med på författarbesöket. Men det är jag glad att jag gjorde för Baldacci var mycket underhållande att lyssna på, full av roliga anekdoter och spännande äventyr som han upplevt! När jag nu såg att han hade kommit med en ny bok, i en helt ny serie, ville jag läsa. Jag tror faktiskt inte att jag läst någonting av honom tidigare…?

Nu har jag i alla fall läst den första i en planerad serie om FBI-agenten Atlee Pine. Boken heter Lång väg mot rättvisa. Berättelsen börjar med att Atlee Pine besöker ett högriskfängelse i Colorado. Där sitter en man inspärrad för flera brutala mord, Daniel James Tor. Atlee Pine är där för att äntligen få svar på vad som hände hennes tvillingssyster och hon är fast förvissad om att Tor sitter inne på den informationen.

När Atlee Pine senare är på jobbet, som innebär att hon är ensam ansvarig för Grand Canyon-området på Arizonaenheten, försvinner en turist spårlöst från sitt nattläger. Hans åsna hittas med uppsprättad buk nere i på bottnen av Grand Canyon, men mannen själv är försvunnen. Atlee Pine kallas in för att utreda händelsen och inser snart att den försvunne turisten inte är den han utgett sig för att vara. Men ju mer Atlee Pine nystar i fallet, desto fler frågor uppstår och när hon äntligen tycks få ihop intressanta ledtrådar, vill hennes chef att hon ska kopplas bort från fallet. Det är förstås inte möjligt, eftersom informationen hon har är att något pågår som kan hota hela nationen. Vid sin sida har hon sin sekreterare Carol Blum som visar sig vara mer användbar än Atlee först insåg.

Lång väg till rättvisaHär är mycket action och schablonmässiga gestaltningar, men jag erkänner att jag tycker att det är ganska underhållande. Det är inte svårt att förstå varför Baldaccis böcker säljer så bra – eller lånas så mycket på biblioteken! Intrigen är något invecklad och inte särskilt trovärdig, men beskrivningarna av Grand Canyons natur är ett riktigt plus och tillför trots allt en stor del autencitet till historien. Jag hade önskat lite mer av en katt- och råttalek och kanske att vissa personer inte hade varit att lita på… Frågorna om tvillingssysterns öde lämnas kvar till nästkommande bok och då hoppas jag att vi får veta lite mer om Atlee Pines brokiga bakgrund.

Författare: David Baldacci
Titel: Lång väg mot rättvisa
Förlag: Bokfabriken
Översättning: John-Henri Holmberg

 
2 kommentarer

Publicerat av på 3 mars, 2019 i Böcker, Rec.ex., Spänning

 

2 svar till “Lång väg till rättvisa

 1. Anneli's tankar om lite av varje

  4 mars, 2019 at 14:07

  För många år sedan läste jag varenda bok David Baldacci släppte och gillade dom alla. Av någon anledning slutade jag men nyligen läste jag en av hans äldre böcker och fastnade igen. Tror jag ska ge även denna en chans 📚. Ha en bra vecka!

   
  • Fru E

   6 mars, 2019 at 12:55

   Tack snälla! Önskar dig detsamma! Det här är en bra bok att återuppta bekantskapen med D.B., tänker jag, eftersom det är en första i en ny serie. God läsning!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s