RSS

Deckare med hemma-känsla!

17 Mar

FrakturFraktur av Karin Slaughter är faktiskt den första bok jag läser av författaren, hur otroligt det än må vara! Jag borde ju ha snubblat över henne förut kan man tycka. Läser väldigt gärna deckare/thrillers och har ju bott i Atlanta (där författaren själv är bosatt). Fraktur är egentligen den andra boken om agent Will Trent vid Georgia Bureau of Investigation, men jag tycker att det funkade fint att läsa den ändå. Det är helt underbart att läsa om miljöer jag känner igen, gator jag åkt på och resturanger jag käkat på. Det adderar verkligen någonting extra till läsupplevelsen!

Det är en rafflande inledning på boken. Abigail Campano kommer tillbaka till sitt hus och upptäcker att rutorna i intill ytterdörren är sönderslagna. När hon går in genom hallen ser hon blodiga fotspår på golvet. När hon följer dem uppför trappan ser hon sin tonårsdotter ligga blodig med kläderna uppdragna längst bort i korridoren och kort därefter kastar sig en man mot henne med en blodig kniv i handen. I det läget gör Abigail det som alla mödrar skulle önska att de kunde i det läget – hon dödar mannen.

Men när Will Trent kommer till platsen, ser han direkt något som Atlantapolisen missat. Blodspåren och den tekniska bevisningen pekar på ett helt annat scenario än det man först trodde skett. Som tack för detta blir han hopparad med Faith Mitchell, vars mamma Will Trent har utrett internt. Faith har, liksom Will Trent, sin egen komplicerade bakgrund och van som hon är med att handskas med mansgrisar inom polisen, är hon beredd på att vässa armbågarna ännu en gång. För att komplicera utredningen ytterligare, delar Will en gemensam, historia med Abigails man Paul. Båda två är dock ytterst angelägna om att den hölls hemlig för omgivningen.

Fraktur är en spännande och välskriven deckare. Inte jättehögt tempo, men känns väldigt grundlig. Jag uppskattar att författaren fixar att hålla spänningen upp utan avslutande cliff hangers i varje kapitel. Det tyder på självförtroende och en stark intrig, tycker jag! Will Trent är onekligen en intressant karaktär, som ska bli kul att följa. Känns nydanande att skriva om en agent med läs- och skrivsvårigheter, i stället för den vanliga missbruksproblematiken, tycker jag. Det blir definitivt fler böcker av Karin Slaughter för mig framöver!

PS. Tycker det är barnsligt kul med en deckarförfattare som heter Slaughter i efternamn! 🙂

Författare: Karin Salughter
Titel: Fraktur
Förlag: HarperCollins
Översättning: Villemo Linngård Oksanen

 

 

 
1 kommentar

Publicerat av på 17 mars, 2019 i Böcker, Deckare, Rec.ex., Spänning

 

Ett svar till “Deckare med hemma-känsla!

  1. Anneli's tankar om lite av varje

    17 mars, 2019 at 19:35

    Jag älskar Karin Slaughters böcker och slukar dom så fort dom kommer ut. Hon är väldigt duktig på att beskriva miljöer och karaktärernas stämning. Du har mycket bra läsning framför dig om du fortsätter läsa hennes böcker. Efternamnet är ju bara för härligt. Hon kunde nästan inte ha skrivit i någon annan genre 😁. Ha en bra vecka

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s