RSS

Skendöda av Louise Boije af Gennäs

16 Jun

Skendöda heter del två i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi. Jag väntade ända till maj innan jag läste, vis av erfarenhet från tidigare serier så insåg jag efter att ha läst den första boken, Blodlokan, att jag inte ville vänta för länge på den avslutande delen. Nu i dagarna har den således kommit, Verkanseld, och jag har förstås hunnit läsa ut den också.

Men förstå några ord om Skendöda. Det var lite dumt att jag hade väntat så länge med att läsa den andra delen för jag hade lite svårt att komma ihåg allt som hände i den första boken. Det är en hel del personnamn som figurerar och jag hade gärna sett ett register i början som jag hade kunnat tjuvkikat i. Flera av personerna dyker ju upp igen långt senare i berättelsen. Hur som helst, i Skendöda fortsätter huvudpersonen Saras mardröm till liv. Hon återvänder till Stockholm och byter jobb. På konsultfirman McKinsey ser hon fram emot att jobba hårt och nå en permanent position inom företaget. Förhoppningen att mörkermännen ska hålla sig borta infrias dessvärre inte. På jobbmingel tycks hon se bekanta ansikten från förr och mysitiska händelser avlöser varandra. Saras förföljare tycks inte vilja ge upp att få det som de tror att hon har i sin ägo. Nätet runt henne dras åt och hon vet inte längre vem hon kan lita på.

Jag gillar verkligen att Louise Boije af Gennäs blandar fiktion med faktainlägg från svenska rättsskandaler. Det ger trovärdighet åt Saras berättelse och jag som är väldigt samhällsintresserad får reda på mycket nytt som jag inte kände till tidigare. Dessutom får även aktuella händelser utrymme, som t. ex. skandalerna kring Svenska akademien. Det är ett högt tempo genom hela boken och även om Skendöda inte når upp till samma nivån som den föregående boken, är det väldigt svårt att sluta läsa. Oerhört läskigt är det emellanåt. Jag föreställer mig att författaren måste ha skrämt upp sig själv medan hon skrev. Det är perfekt att ha den avslutande boken till hands när jag läst klart den här boken. Jag hade inte stått ut med att vänta på upplösningen!

Författare: Louise Boije af Gennäs
Titel: Skendöda
Förlag: Bookmark förlag

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 16 juni, 2019 i Böcker, Spänning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s