RSS

Lyckan kommer, lyckan går

02 Sep

Det perfekta paret

Det perfekta paret av Elin Hildebrand är en underhållande berättelse om kärlek, familjerelationer och plötslig död. Celeste och Benji ska gifta sig i på Benjis familjegods i Nantucket. Celeste kommer från en mer anspråkslös familj med nära band till sina föräldrar. Gäster anländer från när och fjärran för att delta i festligheterna. Till och med Celestes svårt cancersjuka mamma kommer för att dela den lyckliga upplevelsen med sin dotter. Allt går enligt planerna, men bara några timmar innan ceremonin hittar Celeste brudtärnan död i vattnet, drunknad. Polisen anländer snabbt till platsen och börjar kartlägga de föregående dygnen. När de börjar skrapa på ytan, upptäcker de att allt inte var så lyckligt som det tycktes ge sken av och frågorna hopar sig.

Jag tycker att det går lite trögt att komma in i handlingen till en början. Polisarbetet känns lite stolpigt och det känns som författaren borde ha utlämnat det het och hållet och istället fokuserat enbart på relationerna. Detta är trots allt ingen deckare i vanlig mening och intrigerna under ytan skildrar Elin Hildebrand riktigt bra. Där lyckas hon verkligen väcka en nyfikenhet hos mig som läsare. Likaså är miljöerna runt Nantucket underbart beskrivna.

Jag har tidigare läst Winter Street av samma författare. Tyvärr har jag aldrig bloggat om den, men den finns omnämnd under 2014 års läslista. Jag minns det som en fin, men något banal julberättelse. Tydligen har den blivit en serie.

Elin Hilderbrand är själv bosatt i Nantucket sedan 25 år. Där bor hon med man och tre tonårsbarn. Hon har svenskt påbrå från båda sina föräldrar. The New York Post har kallt henne för ”The Queen of Summer Beach Read” och Det perfekta paret är hennes första mordgåta.

Författare: Elin Hildbrand
Titel: Det perfekta paret
Förlag: Lovereads
Översättning: Anna Thuresson

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 2 september, 2019 i Böcker, Kärlek, Spänning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s